Publicerat 2020-12-15 13:10

Försäkringsnyheter 2021

Förbättrat skydd vid polisingripande, lägre premie för sakförsäkring för medlem med skyddad personuppgift, förändringar i sjukvårdsförsäkring för barn ... Inför 2021 har Polisförbundet förhandlat fram bättre villkor för medlemmar försäkrade via Polisförbundet Försäkring.

Några exempel

Bättre skydd vid ett polisingripande

Normalt sett krävs att en skada ska anses vara «plötslig och oförutsedd» för att räknas som en ersättningsbar olycksfallsskada.
 
Ett polisingripande/uppdrag innebär situationer där en polis medvetet utför en handling med risk för egen kroppsskada, ex att forcera en dörr, slå sönder en bilruta etc. En traditionell olycksfallsförsäkring täcker inte denna typ av skador.
Med denna förbättring av villkoren för olycksfallsförsäkringen vid polisingripande ges Polisförbundets medlemmar ett unikt skydd som är särskilt anpassat för polisers yrkesroll

 

Observera att Polisförbundets olycksfallsförsäkring är ett komplement till den arbetsskadeförsäkring som ingår i kollektivavtalet.
 
Medlemmar med skyddad personuppgift

Polisförbundet har fått Gjensidige att ändra sina principer för hur premien för sakförsäkringen ska beräknas för medlemmar med skyddade personuppgifter, något som, för de flesta, innebär en betydligt lägre premie. 
Observera att det inte finns några garantier för att alla medlemmar med skyddade personuppgifter får en lägre försäkringspremie via Polisförbundet Försäkring/Gjensidige än vad de har i sitt nuvarande försäkringsbolag.

 

Sjukvårdsförsäkring barn
Nu införs en premie per barn i syfte att erbjuda en lägre ingångpremie vid första barnet. De med redan befintligt tecknade försäkringar (som gällde oavsett antal barn) kommer under 2021 att kunna välja att kvarstå i nuvarande modell eller byta till enbarnspremie.

 

Andra nyheter gäller exempelvis sjuk- och diagnosförsäkring... Mer information följer i den broschyr som följer med Polistidningens februarinummer.


Tills dess - läs denna information (pdf) eller kontakta Polisförbundet Försäkring
 

Tina Gustafsson

Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994