Publicerat 2019-12-23 11:10

God Jul alla poliser!

Julhelgen är här. Det innebär för många av oss en helg tillsammans med familjen och våra nära och kära.

Polisen har dock tillsammans med vissa andra yrkesgrupper en arbetsuppgift som kräver att vi tjänstgör dygnet runt, året runt, inklusive jul och nyår.

 

Polisförbundets ordförande, Lena Nitz, hoppas att alla poliser får en lugn jul- och nyårshelg.

  

2019 har för polisens del varit året då polisfrågorna varit på mångas läppar. Särskilt i politiken försöker alla finna lösningar på den eskalernade våldsbrottsligheten och få fram fler poliser.


Polisens resurser har varit ansträngda till bristningsgränsen och ännu har ingen omgång de senare åren fyllts upp på polishögskolorna. Sverige växer, men antalet poliser står ännu ganska stilla. (en marginell ökning sista året, men en minskning från 2015 per capita) Media, som i många fall varit lika senfärdiga som politikerna att se poliskrisen nalkas, kan berätta att polisen är inkompetent när inte alla brott kan prioriteras samtidigt som mord i gängmiljöer drar enorma resurser. Men de som sannolikt känner sig mest otillräckliga är poliserna. Och de som det är synd om är brottsoffren och deras anhöriga.

 

Det goda polisarbetet utförs fortfarande till skamligt låga löner och ibland med risk för livet av poliser som varje dag gör sitt yttersta för att motsvara allmänhetens förväntningar. Ibland räcker det inte. Och ibland tar lönen slut innan utgifterna för amortering och hyra är betalda.


Under året har vi ändå slutit ett löneavtal som är ett steg på vägen till en rimligare värdering av polisyrket.

 

Till alla medlemmar i Polisförbundet och andra arbetskamrater, till er som jobbar helgerna och till er som har förmånen att fira helgerna efter eget val, önskar Förbundsregionstyrelsen en riktigt God jul och ett Gott nytt år.

 

Vi kommer att göra vårt yttersta för att 2020 ska bli ett bättre år för Sveriges poliser, och särskilt för alla kollegor i region Stockholm.

 

Ta vara på er därute eller inne...

 

Stefan Eklund, ordförade

Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994