Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-07-20 09:30

Återetablering för polisen i Rinkeby

Efter en del beklagliga fördröjningar, har det nu äntligen skrivits ett kontrakt med ett byggföretag som ska bygga det nya polishuset i Rinkeby. Det är Polisen.se som berättar om den glädjande nyheten. Även Ulrika By i DN skriver om det efterlängtade kontraktet.

Så här skriver Polisen.se med kommentar av Chrisoffer Bohman och Hanif Azizi från lokalpolisområdet.

"Ett steg närmare byggstart av det nya polishuset i Rinkeby togs onsdag den 19 juli. Kontraktet för det kommande bygget skrevs då på efter att tiden att överklaga hade passerat.


 

Planerad byggstart för det nya polishuset i Rinkeby, om tidplan hålls, är nu i höst. Då ska spaden i jorden för att sedan stå klart för inflyttning hösten 2019.

 

– Vi hoppas att inga fördröjningar ska ske och att det nya polishuset ska står klart så tidigt som möjligt. Det är en viktig del i det arbete vi gör polisiärt i området, säger Christoffer Bohman, biträdande chef för lokalpolisområde Järva.

 

Tilldelningsbeslutet, vad gäller vilket företag som skulle få bygga huset, togs i slutet av juni och efter det har det nu varit en tio dagar lång avtalsspärr under vilken beslutet var möjligt att överklaga. Ingen överklagan har dock skett och därmed kunde kontraktet skrivas på under onsdagen den 19 juli.

 

Hanif Azizi är områdepolis i Järva och en av de som jobbar i området idag.
– Det känns bra att vi är ett steg närmare en ny polisstation och ett steg närmare våra medborgare. Samtidigt finns oro bland vissa medarbetare angående flytten och det hoppas jag ledningen tar på allvar, säger han.

 

Säkerheten och arbetsmiljön har varit centrala delar i planerandet av det nya huset.
– De delarna kommer även i det fortsatta arbetet att vara en viktig del i tänket, precis som medborgarperspektivet. Det vill säga att finnas nära de boende i högre utsträckning, säger Christoffer Bohman.

 

Det nya polishuset kommer att ligga vid Rinkebyplan, centralt i området med cirka 100 meter till Rinkeby tunnelbanestation och centrum."

 

Blåljus välkomnar så klart etableringen. Framför allt hoppas vi att bygget kommer att förlöpa utan störningar och att det nya polishuset blir en trygg och trivsam arbetsplats. Vi vet att Polisförbundets skyddombud kommer att göra sitt bästa för att det ska bli på det sättet. Som vi uppfattat det har polisledningen i polisområde Nord samma intresse.

 

Tommy Hansson

 
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994