Publicerat 2019-04-29 10:00

Blåljusdag på djurgården

Den 4 maj anordnas en blåljusdag utanför Cirkus på Djurgården. Nej, det är inte polisfacket denna gång som gör reklam för polisen och andra blåljusmyndigheter. Men detta är ett lovvärt initiativ, som förhoppningsvis både gynnar rekrytering och kontakten med allmänheten.

Polisen.se presenterar evenemanget:

Lördag den 4 maj arrangeras en ”Blåljusdag” på Djurgården i Stockholm. Polisen i region Stockholm finns på plats för att berätta om polisyrket och hur det är att jobba inom polisen.

Polisregion Stockholm har ett tält på mässområdet utanför Cirkus på Djurgården klockan 11.00-15.00 på lördagen. Där får du träffa polisanställda som visar upp olika verksamheter, exempelvis polishundar, hästar, djurskydd, särskild polistaktik med mera.

 

- Vi vill visa att polisen är en arbetsplats för alla, inte bara polisutbildande, så vi kommer även att lyfta fram civila funktioner på olika sätt, säger Patrick Torneus som är en av de som kommer att medverka under dagen. 

 

Bakom arrangemanget står ett antal ideella organisationer. Förutom polis finns också räddningstjänst, ambulans, SOS Alarm med flera på plats. Det är scenframträdanden och olika aktiviteter för barn och vuxna.

 

Klockan 13 startar en parad från Kungsträdgården. MC-polisveteranerna och polismuséet deltar tillsammans med andra blåljusfordon från förr och nu. Paraden rullar via Strömgatan – Kungsträdgårdsgatan – Hamngatan – Strandvägen – Djurgårdsvägen tillsammans med underhållning av säckpipor och trummor. Paraden avslutas utanför Cirkus.


Information från Polismyndigheten

 

Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994