Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-02-23 11:30

Dags för Delpension

Den första mars närmar sig, och det är det sista datumet att söka delpension för denna gång. Därefter har arbetsgivaren två månader på sig att bevilja eller avslå ansökan, och SPV har en handläggningstid som är lika lång. Så söker du den 1 mars, kan du kanske få delpension till i sommar någongång...

Nästa tillfälle att ansöka blir den 1 september, då kan delpensionen börja gälla runt nyåret 2017-2018. Blåljus har berättat om villkoren för delpension, som vi uppfattar som förmånliga. Vi vill särskilt framhålla, att om en polis orkar jobba något eller några år extra genom delpension, är det ekonomiskt förmånligt för polisen, och till verksamhetsnytta för arbetsgivaren. Möjligheten till delpension finns mellan 61 och 65 års ålder.

Vi gläder oss därför åt att vår arbetsgivare Polismyndigheten, under 2016 har använt delpensionsavtalet enligt dess intentioner mer än tidigare. Dessutom har rikspolischefen vid flera tillfällen påpekat delpensionsavtalet som ett medel att behålla erfarna poliser i yrket. Därmed ser vi med tillförsikt fram mot en fortsatt god arbetsgivarpolitik på området, det kan alla tjäna på.

Blanketter och interna regelverk finns på Intrapolis.

Tommy Hansson
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994