Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-07-03 19:40

Europa räddningen för Liberalerna?


På Liberalernas dag i Almedalen, talade Jan Björklund spirituellt, roligt och personligt om globaliseringens fördelar framför nationalism, och om EUs nödvändighet för fred, frihet och välstånd. Blåljus väntade länge på att partiets profilerade rättsdebattör, Roger Haddad skulle ha gett något avtryck.

Vi hittade tre pytteavtryck, som dock bör nämnas, i rättvisans namn.

Apropå fördelarna med en överstatlig organisation som EU, påpekade Björklund att vi behöver samarbeta mer mot terror och gränsöverskridande brottslighet. Dock nämnde han inget om gränslös handel med droger, vapen eller människor. När det gäller gränsöverskridande brottslighet eller terror, har ju Sverige varit med i EU sedan 1995, och vi kan väl ändå konstatera att utvecklingen på just de områdena inte direkt gått i positiv riktning...
 
Björklund menar att Kunskapsskolan är den bästa politiken mot brotten. Annars kunde man anat att det handlade om rimliga resurser till rättsväsendet och en bra politik på straffrättsområdet.
 
För det tredje, nämnde Björklund att "otryggheten är stor i förorten. Alltför många poliser väljer att sluta. Liberalerna behövs i regeringen för att det ska bli rätt rättspolitik."
 
En aning bristande konkretion, men visst vet vi att partiet genom Roger Haddad med frenesi driver polisfrågor i media, i utskott och i riksdagen. Blåljus hade väntat sig mer av Liberalernas linjetal i Almedalen. Dock noterade vi att publiken uppenbarligen uppskattade det ideologiskt färgade talet med åtskilliga retoriska och humoristiska finesser.
 
Tommy Hansson

 
Gilla sidan: