Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-07-27 11:30

Exit Ygeman

Efter statsministerns ombildning av regeringen, lämnar civilminister Anders Ygeman sin ministerpost, och ersätts med Morgan Johansson. Bland många poliser har Ygemans tillgänglighet på twitter och ute på fältet uppskattats. YB-Södermalm skriver på Twitter: "Vafan. Blev det så. Personligen beklagar jag detta. Du är sympatisk och ärligt engagerad i blåljusen. Vet det personligen!/ Viktor"

Men Morgan Johansson har även han en gedigen erfarenhet av polisfrågor. Under presskonferensen om regeringsombildningen var han tydlig med vad som svensk polis behöver: Tusentals nya poliser, samt att se till att behålla poliser genom att förbättra arbetsvillkoren. Med hänsyn taget till att Johansson säger sig vilja ta som huvuduppgift att slå undan benen för den organiserade brottsligheten och motverka terrorbrott, lär det behövas.

Blåljus får en gammal reklamslogan i huvudet, Nikes, Just do it!

Facit kommer i höstbudgeten.

Så här kommenterar Polisförbundets ordförande Lena Nitz nyordningen på Polisförbundets hemsida:

"Jag vill tacka avgående inrikesminister Anders Ygeman för gott samarbete. Att vi fick till stånd nationell samling för uppvärdering av polisyrket är ett exempel på konstruktiva lösningar som kommit ur detta.
Jag ser nu fram emot att slutföra det arbetet med justitie- och inrikesminister Morgan Johansson, då det är av stor vikt för en fungerande polisverksamhet. Det är positivt att att Johansson var tydlig med att regeringen inser vikten av att skapa bättre arbetsvillkor för polisen och att det är en fråga högt på den politiska dagordningen. Vårt arbete fortsätter med oförminskad styrka."

Tommy Hansson

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994