Publicerat 2020-05-04 10:20

Facklig samling för att stärka det brottsförebyggande arbetet

Barn riskerar att hamna i grov kriminalitet. För att bromsa den negativa utvecklingen behöver de fackliga förbunden samarbeta kring det brottsförebyggande arbetet. Det skriver Polisförbundets ordförande Lena Nitz i en debattartikel i Aftonbladet Glöm inte barnen i coronakrisens spår. På onsdag, 6 maj, träffar Lena Nitz fackliga kollegor från LO-,TCO- och Sacoförbunden.

Lena Nitz skriver bland annat:

"Med fler utsatta barn som söker sammanhang utanför sin familj ser vi nu en risk för att fler barn hamnar i destruktiva miljöer och i värsta fall till och med i grov kriminalitet. Därför måste samhället mobilisera, vilket såväl rikspolischef som regeringsföreträdare redan tidigare gett uttryck för."

"För att få bollen i rullning har jag kallat mina fackliga kollegor inom LO-, TCO- och Saco-förbunden till samling för att med gemensamma krafter inventera vad vi – som representanter för de yrkesgrupper som på olika sätt kommer i kontakt med barn i riskzonen – kan göra för att bromsa en negativ utveckling. "

"Sveriges fackförbund har alltid varit en konstruktiv kraft och tillsammans, med alla våra medlemmars kunskaper i ryggen, är jag övertygad om att vi kan hitta lösningar även på den här samhällsutmaningen. Vår fackliga samling blir startskottet för ett långsiktigt arbete där vi kommer att ha det brottsförebyggande arbetet i fokus för att förhindra att barn och unga hamnar i kriminalitet och gängbrottslighet."

Tina Gustafsson

Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994