Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-06-20 11:30

Finbesök på polishuset

På måndageftermiddagen fick Polisen besök av några av hjältarna från Köln och Paris. Världsmästarna Tre Kronor var inbjudna av IPA Stockholm. Anledningen var att de under pågående VM-turnering bestämde sig för att hedra poliser, ambulanspersonal och räddningstjänstpersonal som deltog i arbetet i samband med terrorattentatet på Drottninggatan.

 

International Police Association (IPA) region Stockholm bjöd därför in laget till att gemensamt uppmärksamma det otroliga arbete blåljuspersonal genomförde vid attentatet och den otroliga bragd som Tre kronor genomförde i Köln och Paris.

Johan Garpenlöv, Eddie Läck och Joakim Nordström  m.fl. kom tillsammans med den tunga pokalen de hade bärgat hem.

 

Från den nationella Polisledning kom högsta chefen, Dan Eliasson. Från region Stockholm kom Erik Widstrand och Jan Evensson.

 

Bland de drygt 100 besökare, var det många medföljande barn som ville träffa sina hjältar. Det visades filmer, fotograferades, skrevs autografer och lyftes pokal.

 

Uppifrån scenen sades det en hel del kloka ord. Dan Eliasson lyfte fram IG-personalen och deras insats. De sprang mot faran samtidigt som allmänheten sprang från faran. Han påtalade även att Polisen och annan blåljuspersonal hade en speciell sak gemensamt med Tre kronor – både Polisen och Tre kronor har tagit emot hyllningar från Svenska folket på Sergels torg.

 

Johan Garpenlöv jämförde polisens arbete med Tre kronors arbete. Det är laginsatsen som ger resultat. Samtidigt påtalade han om vikten av att ha rätt personer på rätt position. Alla har sin speciella kunskap. Vissa spelare är duktiga på powerplay, andra på boxplay. Vissa är starka, andra snabba på skridskorna. Tillsammans blir det ett bra lag.

 

Tack alla som medverkade vid detta besök – Tre kronor, polisledning, IPA-medlemmar och alla poliser och deras familjer. Ni gjorde detta till en bra insats.

 

Huvudskyddsombud

Roger Östergren

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994