Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-04-27 10:30

FPP-paket höjer polisens förmåga vid grovt våld

När det inträffar grovt våld måste polisen vara beredd, utbildad och rustat för att kunna ingripa omedelbart. Den första polisen på plats, är nästan aldrig en piketpolis eller en topprustad polis från Nationella Insatsstyrkan. Det kan vara en områdespolis eller en radiobilspatrull. Detta oavsett om det handlar om terrordåd, vansinnesdåd eller uppgörelser bland kriminella.

Nu berättar polisen.se om utrustningspaket som ska öka polisenras förmåga:

För att öka Polismyndighetens förmåga att hantera terrorattentat och annan grov våldsbrottslighet så förses nu poliser i yttre tjänst med så kallade ”Först på plats-paket”, FPP. De första paketen distribueras med början nu i vår.


– Det är en av de satsningar polisen genomför för att öka förmågan vid händelser där grovt våld förekommer, säger Jonas Hysing, chef för polisens nationella taktiska råd.

 

Varje utrustningspaket består av bland annat förstärkningsvapen, en förstärkningsväst, en förstärkt hjälm och ett sjukvårdspaket. På sikt kommer poliser i yttre tjänst i hela landet att ha tillgång till "Först på plats- paket".

 

Öka polisens skydd och förmåga

– Med förstärkningsvapnet kommer polisen att kunna möta en farlig gärningsman från längre avstånd och med större precision än med det primära vapnet. Polisen kommer att ha större uthållighet och förmåga att bekämpa pågående dödligt våld och terroristbrott, säger Jonas Hysing på Polisen.se.

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994