Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-05-09 09:50

Framtidens poliser - vilka är dom?

Nu kommer 74 nya poliser till region Stockholm. De är efterlängtade och det finns massor av arbetsuppgifter som väntar på dem. Fem av aspiranterna kommer till Gotland, de övriga 69 är ganska pridda över länet, från Norrtälje till Södertälje. På intrapolis presenteras våra nya kollegor och det är intressant läsning.

Det kan noteras att många av dem är intresserade av sport och friluftsliv, att flera har familj och barn, en del har även djur. Men ännu mer intressant är den bakgrund som flera av dem beskriver.

Flera har arbetat i försvarsmakten, bland annat med utlandsuppdrag. Andra har jobbat i kriminalvården eller med ungdomar, och några har jobbat i säkerhetsbranchen, bland annat som arbetsledare. Bland bakgrunderna finns universitetsutbildningar i kriminologi, i sociologi, i psykologi, någon KTH-ingenjör, HR-konsult, butikschef, hotellmanager, sjuksköterka, personalrekryterare och ett par ekonomer, bland annat en civilekonom.

Blåljus hälsar våra efterlängtade och välmeriterade nya kollegor välkomna. Vi kommer att fortsätta att arbeta för att de ska få den lön de förtjänar, så att de stannar i sitt nya drömyrke, helst till pensionen. För de kommer att vara hett eftertraktade även av andra arbetsgivare än polisen, särskilt i den glödheta arbetsmarknaden som råder i region Stockholm.

Tommy Hansson
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994