Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-04-27 09:40

Full fart framåt i region Stockholm

Regionchefen i region Stockholm, Ulf Johansson berättar hur han ser på polisbristen, ekonomin och möjligheterna att ha en bra polisverksamhet på kort och lång sikt. Nu överbrygger han och personalen polisbristen med satsningar på civilanställda och stenhårda prioriteringar. Det är ändå ganska mycket som vi klarar av bra... Chefen skriver på Intrapolis:


En fråga jag ofta får är hur kan det komma sig att politikerna pratar om en storsatsning på polisen, medan vi fortsätter att kämpa för att få listorna att gå ihop?


Det enkla svaret är att vi har olika tidsperspektiv. Tittar vi bakåt från 2015 till dags datum har vi i regionen blivit cirka 300 poliser färre. Detta samtidigt som vi har satsat hårt och ökat med ca 450 civila till region Stockholm.

 

Att vi blivit färre poliser är förstås kännbart för oss. Inte minst utifrån ökade behov i form av en kraftig stegring av det gängrelaterade våldet och skjutningar under förra året, växande balanser inom till exempel sexualbrotten och ett stort inflöde av inbrott, bedrägeriärenden med mera.

 

Tuffa prioriteringar
Vi har ett kärvt resursläge som kräver hårda och svåra prioriteringar just nu. Samtidigt ska vi klara av stora kommenderingar för idrott, valårets alla evenemang, statsbesök och mycket annat som tillkommer ordningsmakten i landets huvudstad. Sedan en sommarplanering på det. Jag vet inte om vi någonsin tvingats göra så tuffa prioriteringar som nu.

 

Men det är långt ifrån nattsvart. Dels gör vi redan idag, med de resurser vi har, ett fantastiskt arbete. Jag blir uppriktigt glad av att träffa så många engagerade och drivna kollegor som gör ett otroligt viktigt arbete under tuffa omständigheter, i yttre tjänst, på jourer, i PKC och inom alla andra områden.

 

Många ljuspunkter
Dels vågar vi göra viktiga prioriteringar. Vi kraftsamlar inom det grova våldet och sexualbrotten och åstadkommer goda resultat tack vara bra samarbete och samordning. Vi har genomfört ett förändringsarbete i jourmiljön och testar nya arbetssätt, till exempel genom "Snabbare lagföring" i polisområde Nord. Det finns många ljuspunkter.

 

Dessutom blir vi nu sakta men säkert fler. Fram till 2020 kommer vi enligt de prognoser vi kan göra nu att få ungefär 300 kollegor till netto. Klarar vi sedan utmaningen att växa enligt målet om 10 000 fler anställda till 2024, så kan vi räkna med ytterligare drygt 1500 poliser och 400 civila till regionen inom 6 år.

 

Så när politikerna pratar om en storsatsning på polisen har de förstås rätt. Med blicken mot 2024 är detta en resa som saknar motstycke.

 

Det är uppenbart att vi har ett stort arbete framför oss att förbereda allt detta. Att medverka till att många söker till polisyrket och vill jobba i polisen. Att säkerställa att vi har kapacitet att utbilda, utrusta, handleda och utveckla alla dessa nya kollegor. Samtidigt som vi tar väl hand om alla som redan är i verksamheten. Det är ett mycket viktigt uppdrag vi har framför oss.

 

Jag är mot bakgrund av detta glad att vi, samtliga enheter och områden, har genomfört ett gediget resursdimensioneringsarbete det senaste året. Det vi kallar Spets. Vi behöver ha stenkoll på hur många medarbetare vi ska vara på respektive område, för att kunna följa personalutvecklingen och hålla en rimlig och rättvis fördelning av resurserna. Det ger oss en stabil grund att stå på när vi ska växa de kommande åren.

 

Slut på pengar?
En annan central fråga är förstås ekonomi. Hur kan vi ha slut på pengar när regeringen hela tiden ger oss mer, kanske någon undrar? Det stämmer att region Stockholm, i likhet mer flera andra regioner, har ett underskott. Det är för närvarande på ca 90 miljoner kronor och vi har fram till år 2020 på oss att komma i balans. Det finns en plan för hur vi ska hantera det och jag är övertygad om att vi fixar det.

 

Underskottet beror delvis på att vi varit snabba med att anställa många civila för att lindra resursbristen på olika sätt. Något vi kan vara väldigt tacksamma över nu. Detta faktum påverkar inte våra möjligheter att ta emot nya poliser. Alla som vill till oss och uppfyller kraven kommer att tas emot.


De nya pengar som regeringen tilldelat polisen är framför allt öronmärkta för viktiga satsningar framåt, till bättre arbetsvillkor, satsningar på terrorberedskap och på fler polisanställda. De ger oss goda förutsättningar att utvecklas inom viktiga områden.

 

Så sammanfattningsvis - vi fortsätter i full fart framåt. Det finns så mycket att vara stolt över inom polisen. Jag lovar att jag gör mitt allra bästa för att era arbetsförhållanden ska vara så bra som möjligt. Så även denna sommar.

 

Ulf Johansson

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994