Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-02-01 18:00

Grattis så in i vassen, Anders Thornberg!

Lilian Langborg är en expolis som var mycket aktiv ända in i det sista, då hon för ett par år sedan kastade in handduken i samband med den råddiga omorganisationen. Hon var bland annat inblandad i inledningen till det ärende som ledde fram till gripandet av "Kapten Klänning". Lilian har förutom ordningspolis jobbat med det mesta inom kriminalpolisverksamhet, allt från brott i nära relation och andra våldsbrott till djurärenden. Samtidigt som hon bland annat varit skjutinstruktör.

Nu skriver hon om sina känslor när en riktig polis blir rikspolischef.

Många som funderar över vilken skillnad Anders kan göra som chef för svensk polis, har spekulerat i om det kan locka tillbaka beskvikna poliser. Någon har gissat på att det kan komma att återvända kanske femhundra poliser i bästa fall, åtminstone om han även får igenom en uppvärdering av yrket. En ledtråd kanske vi kan få av vad Lilian skriver:

"Grattis så in i vassen Anders Thornberg! 

 
För första gången på 10 år kände jag idag den stolthet jag hade över att vara polis som jag kände då jag började på polisskolan 1978.

 

12.30 den 1 feb 2018 visade man på tv vem som skulle efterträda Eliasson som rikspolischef. När jag hörde att Thornberg skulle axla manteln efter Eliasson grät jag som ett barn av lycka i säkert 5 minuter. En polis har äntligen placerats som högsta chef över polismyndigheten!!! 

 

En polis som dessutom är klok, ödmjuk, intelligent och yrkesskicklig. 

 
Hade man tillsatt Thornberg som rikspolischef för 10 sedan hade jag aldrig slutat som Stockholmspolis som 64-åring. Slutat i en total uppgivenhet och ilska över att man tagit min yrkesstolthet ifrån mig pga en fullständigt huvudlös omorganisation. Det var en njutning att höra Thornbergs tal om sina ambitioner om att få polismyndigheten på fötter igen efter den totala störtblödning som myndigheten befunnit sig i de sista 10 åren. Jag tror ta mej faan att jag återgår i tjänst och jobbar till jag blir 80!!!

 
Grattis än en gång Thornberg, det här klarar du med glans!!!

 

Lilian Langborg, polis, för närvarande i pension...

 
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994