Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-07-19 14:00

He can run, but he can´t hide

Det citatet från den amerikanske boxaren Joe Louis lånade Norrmalmspolisen  när de på sin facebooksida beskrev hur det slutade (polisiärt) för den blottare som flydde till sjöss när polisen kom till platsen. Trots att andan hölls och han gjorde sig så liten! som möjligt, slutade det på ett gripande sätt. Blåljus anar hur den badande allmänheten uppskattade den polisiära insatsen. Så här berättar Norrmalmskollegorna på sin facebooksida:

"Du kan fly men inte gömma dig....

Några patruller åkte ned till ett bad i City för att få fast en blottare.

Då patrullen kommer springer gärningsmannen ned i vattnet för att undkomma.
I bästa attackdykarstil håller han sig under vatten, en längre stund, för att undkomma.

Men eftersom simförmåga är en av grunderna för att söka till polisen (det finns en och annan attackdykare i våra led också) så hoppade en av våra poliser i efter gärningsmannen

Efter viss fysisk övertalning i vattnet kunde en mycket blöt och missnöjd gärningsman föras in till arresten av en lika blöt polis.

Ett tack till våra vänner på Sjöpolisen som kom och hjälpte till att fiska upp gärningsmannen."

Det kan tilläggas, att den gripne slog den badande polismannen i ansiktet, så nu här han misstänkt för både våld mot tjänsteman och sexuellt ofredande, enligt Aftonbladet.

I kommentarsfältet hyllas polisens insatser, bland annat med texten: "Tack alla ni poliser som städar upp. Ni borde få löneförhöjning." En kvinna skriver: "Skönt att höra men får gärningsmannen ens något straff? Eller har ni gjort ännu ett bra jobb utan påföljd för förövaren" På det varar Norrmalmspolisen:

"Det överlämnar vi åt åklagaren och sedan rätten. Vi gör vår del."

Blåljus ser att många poliser gör långt mycket mer än vad som kan förväntas av dem på olika håll i SommarSverige. I vått och torrt.

Tommy HanssonGilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994