Publicerat 2018-10-16 11:20

Hur mycket längre blir ett amputerat ben?

Det är en fråga, som Polistidningens redaktör, Eva Schoultz ställer som jämförelse när Statskontoret undersökte hur polisens ingripandeverksamhet förstärkts, samtidigt som antalet IG-poliser blivit färre, andelen på IG minskat och tjänsteåldern på IG sjunkit. Eva konstaterar att detta rör sig en vital del av kärnverksamheten, som var tänkt att stärkas av omorganisationen.

Polistidningen nr 5 kommer nu ut till polisernas i Sverige brevlådor, och om tidningen håller samma klass som Evas vassa analys av Statskontorets rapport, blir det spännande läsning.

Så frågan är om det finns hopp för polismyndigheten - görs det satsningar? I redaktörens artikel, ges ett svar: "Samtidigt har HR-avdelningen vuxit med ett 70-tal medarbetare. De och övriga stödverksamheter har fått sparbeting, men de uppges vara svåra att uppnå utan att tumma på kvaliteten. Även det märks i kärnverksamheten som fått axla fler administrativa uppgifter och får vänta längre på stöd med rekryteringar."

Blåljus kan inte låta bli att vara mest bekymrade över kvaliteten i kärnverksamheten. Mer om polisens administrativa uppgifter här.

Tommy Hansson
Gilla sidan:


 


Tidningen POLISEN


Brandfacket
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994