Publicerat 2018-08-30 11:20

Järvapolisen böjer sig inte

När kriminella krafter försöker trycka tillbaka de som verkar för ett bättre Järva tar vi, tillsammans, steg framåt. Vår verksamhet stannar inte upp. Vi böjer oss inte för hot och våld. Järva skall bli en tryggare plats, säger Christoffer Bohman, Bitr områdespolischef med anledning av bränderna i området.

Polisen.se informerar om utredningsläget i anledning av de senaste bränderna i södra Järva.

"Utredningsarbetet av de tidigare i veckan anlagda bränderna mot kommunala lokaler i Spånga- Tensta fortsätter. Film från händelsen finns och motivbilden börjar klarna även om ingen ännu är gripen.

 

– Vi misstänker att missnöje med verksamheten ligger bakom de anlagda bränderna mot Spånga-Tenstas medborgarkontor och stadsdelsförvaltning, säger Christoffer Bohman, biträdande lokalpolisområdeschef.

 

Många boende i området har varit oroliga efter de anlagda bränder som natten till den 28 augusti skedde vid bland annat ett medborgarkontor i Tensta. Det har spekulerats en del om vad som skulle kunna vara motivet.

 

– Vi ska absolut inte förringa händelser som dessa. De är mycket allvarliga och helt oacceptabla men samtidigt ska vi inte heller göra dem till något de inte är. Detta är inget organiserat i bemärkelsen att en grupp hotar valet eller demokratin. Händelserna kan liknas vid en stenkastning eller vid den händelse då unga kriminella körde in en bil i polishusbygget för ett par veckor sedan, säger Christoffer Bohman.

 

Polis och stadsdelsförvaltning jobbar nära tillsammans i området för öka tryggheten.

– När kriminella krafter försöker trycka tillbaka de som verkar för ett bättre Järva tar vi, tillsammans, steg framåt. Vår verksamhet stannar inte upp. Vi böjer oss inte för hot och våld. Järva skall bli en tryggare plats, säger Christoffer Bohman."

 

Nyhet från Polisen

Gilla sidan:


 


Tidningen POLISEN


Brandfacket
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994