Publicerat 2002-07-06 22:45Ja.

Ingen enskild polis, naturligtvis. Men de som har makt över polisen.

  Temat tas upp i ett intressant inslag i fredagskvällens Dagens Eko i Sveriges Radio.

  - Hade det här varit i New York så hade nu ett flertal poliser i uniform strövat runt i parken och samtalat med folk för att fånga upp iakttagelser och tips. I Stockholm finns inte resurser till sådant. Ungefär så sas det i Dagens Ekos fredagsreportage från parken där en man misshandlades grovt av tre klottrare. Det är sant. Ett sådant här brott hade varit ett oerhört misslyckande för ett polisdistrikt i New York. Man hade satt in betydande resurser för att lösa det.

  Det är ett misslyckande för oss också. Men vi har inga resurser att kasta in. Vi ligger på minus redan när polisdygnet börjar. Varje dag. Fler poliser är förvisso ingen universallösning på samhällsproblem. Men i en del situationer gör resurser nytta. Ska medborgarna i längden behöva leva utan trygghet?

  VAD TYCKER DU?

Vi har fått synpunkter på detta. Klicka på "insändare" ovan och sedan på "övriga diskussioner".

I denna värld av meningslöst våld finns trots allt ljusglimtar. Under fredagen tog polisen i länet minst fem våldsverkare på bar gärning.

  På Östermalm grep piketen två - en beväpnad - som av okända skäl hotat en man som flydde in på estniska ambassaden.En husrannsakan som följde på det gripandet resulterade i fyndet av en död kropp i en villa i Täby.

  I Skärholmen begick tre unga män i 17-årsåldern två rån på kort tid. En vaken iakttagare såg ett registreringsnummer. Och det såg lite senare också en vaken Söderortspatrull ute i trafiken och knep hela trion.

Först publicerad 020705 kl 1935.Uppdaterad flera ggr senast 020706 kl 2128
Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994