Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-04-25 14:30

Kommunikativ utredare anställs på Polisförbundet

Polisförbundet förstärker sin kommunikationsavdelning med en av många poliser välkänd journalist från TT. Malin Ekmark har gjort polis- och kriminalnyheter till något av sin specialitet, och hållit sig vid sidan av vissa medias mer sensationslystna sidor med sin sakliga journalistik.

Hon ska arbeta med utredningar, rapporter och underlag för att intensifiera Polisförbundets opinionsbildande arbete.

Malin har en gedigen journalistisk bakgrund men har även läst ekonomi och internkommunikation.

 

– Jag ser fram emot att få jobba med analyser och utredningar i frågor som engagerat mig under många år som journalist. Nu släpper jag dem under den tid jag har kvar på TT och när jag tar mig an dem igen blir det alltså som anställd hos Polisförbundet. Det känns jätteroligt och väldigt spännande säger Malin på Polisförbundet.se.

 

– Malin Ekmarks vassa penna och djupa kunskaper om polisen kommer att vara viktig för oss i vårt fortsatta opinionsbildande arbete. Hon kan polisfrågorna och vet vilka utmaningar vi står inför. Jag är mycket glad över att hon vill börja hos oss, säger Emma Nilsson, kommunikationschef på Polisförbundet.

 

Malin Ekmark börjar den 1 juni på Polisförbundet.

 

Även om Polisförbundet är ett litet fackförbund har vi ett stort genomslag i media. Dock visar en ny undersökning att allmänhetens uppfattning om Polisförbundets anseende, att det finns mer att göra. Undersökningen gjordes innan terrordådet den 7 april, så kanske har Polisförbundets anseende följt med i den förtroendeboom som polisernas insatser medfört.

 

Hur som helst, står Förbundet med denna värvning ännu bättre rustade för att driva polisernas krav på förbättrade arbetsförhållanden och anställningsvillkor.

 

Tommy Hansson

 

 

 
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994