Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-01-20 10:00

Lämna inte polisförbundet!

Blåljus har fått in en text från den fackliga företrädaren och skyddsombudet i  Stockholm Syd, som är både förbannad och frustrerad över den nuvarande situationen kring polisens löneavtal. Thomas Mattissons text är väl värd att begrunda.

"Hej alla medlemmar.

 

Jag är vansinnigt förbannad på Polisförbundets förbundsstyrelses sätt att på ett så odemokratiskt sätt fullkomligt skita i vad medlemmarna och majoriteten av regionerna tycker om det nya avtalet. Rådet var att av många olika orsaker säga nej till avtalet vilket förbundsstyrelsen uppenbart struntade i. Det gör mig förbannad, besviken och frustrerad. Jag vet att många av er medlemmar känner samma sak.

 

Men om retoriken från min sida alltid varit att medlemmarna behöver Polisförbundet så vädjar jag nu till er att stanna kvar för vår och er skull. Vi måste ha er kvar som medlemmar. Vi måste ha er medlemmar i ryggen om vi ska driva förtroendefråga MOT förbundsstyrelsen. Vi måste känna ert stöd i den fortsatta kampen mot uppvärderingen av Svensk polis, även om det just nu känns som att vi har vår egen förbundsstyrelsen mot oss...'

 

Polisförbundet är större än förbundsstyrelsen. Det är ni medlemmar som är Polisförbundet. Utan er är vi förtroendevalda ingenting! Ni har makten!! 

Sen får vi inte glömma att fackligt arbete är mer än lön. Vi är många som på lokal nivå kämpar med allt vi har för att se till att ni medlemmar får de bästa förutsättningar som går.

 

Så, stanna kvar i Polisförbundet.

Lämna inte facket. Gör istället din röst hörd och engagera dig. Gå på årsmötena som nu brukar vara under årets första månader. Säg vad ni tycker och lämna in motioner. Gör allt ni kan, men lämna inte förbundet!

 

 

Med vänliga hälsningar 

Thomas Mattisson 

Huvudskyddsombud & Ordförande 

Lokalpolisområde Södertälje 

Vice huvudskyddsombud Polisområde Stockholm-SYD "


En annan klok och erfaren facklig företrädare som dragit liknande slutsatser som Thomas, noterar att innan avtalsrådet, framhölls nogsamt att de som var emot avtalsförslaget måste böja sig för en majoritet om avtalet vann rådets gillande. För majoriteten skulle styra. Det gällde tydligen inte vice versa, noterar hon. Hon noterar även att kampen för att uppgradera polisens löner på riktigt måste fortsätta, den kampen fortsätter. Och vi behöver ett starkt Polisförbund med många medlemmar om den kampen ska vinnas.


Slutligen vill vi även begrunda ett citat från Polisförbundets förhandlingschef, Niklas Simsson, som uttalat sig för Nyhetsbyrån Direkt med orden:


"Inte ens om vi når vårt mål om 15 procents löneökningar tror vi att vi kommer att nå det övergripande målet om att få flykten från polisyrket att upphöra, att de som slutat att söka sig tillbaka och att få tillräckligt många kvalificerande sökande till polisutbildningen"


Så det är inte att undra på att många poliser är frustrerade nu.


Tommy Hansson


 

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994