Publicerat 2020-08-13 13:10

Mats Löfving ny chef i region Stockholm 

Rikspolischef Anders Thornberg aviserade idag ett flertal förändringar i Polismyndighetens högsta ledning. Detta görs i samband med att ett antal chefsförordnanden ska förnyas från och med 1 oktober 2020.

Detta framgår av information på polisen.se.

Nya chefer från och med den 1 oktober 2020:

Nationella operativa avdelningen (Noa)

Johan Olsson har av regeringen förordnats till chef för Nationella operativa avdelningen (Noa) och ställföreträdande rikspolischef. Johan Olsson är idag operativ chef för Säkerhetspolisen.


Region Stockholm 

Rikspolischefen har idag förordnat Mats Löfving, nuvarande chef för Nationella operativa avdelningen, till regionpolischef för region Stockholm samt gett vidare förordnande som, jämte Johan Olsson, ställföreträdande rikspolischef.


Region Mitt

Ulf Johansson, nuvarande regionpolischef i region Stockholm, blir ny regionpolischef för region Mitt. Carin Götblad, nuvarande regionpolischef i region Mitt, som under två decennier varit en del av Polismyndighetens ledning, kommer att gå vidare till nya operativa uppgifter inom polisen.

Nuvarande regionpolischefen för region Bergslagen, Dan Persson går i pension vid årsskiftet 2020/21. Arbetet med att rekrytera en efterträdare har påbörjats och tjänsten kommer att lysas ut inom kort.

Rikspolischefen ger bl annat följande kommentar på polisen.se
– Mats Löfving är en av de mest erfarna och kompetenta polischeferna i Sverige. Jag är mycket glad över att han tar sig an region Stockholm som är den största polisregionen i Sverige med drygt 7400 medarbetare. 


– Nu förnyar och förstärker vi ledningen av svensk polis för att stå ännu bättre rustade att bekämpa den grova kriminaliteten. Genom förändringarna i Polismyndighetens ledningsgrupp säkras långsiktigheten i arbetet med att göra Sverige tryggt och säkert, avslutar rikspolischef Anders Thornberg.

Blåljus 
- Vi i förbundsregionen vill först  och främst tacka Ulf Johansson för ett bra samarbetsklimat under flera år. Samtidigt välkomnar vi Mats Löfving som ny regionpolischef och hoppas på ett fortsatt gott samarbetsklimat gällande våra gemensamma framtida utmaningar, hälsar Stefan Eklund, ordförande Polisförbundet region Stockholm.

Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994