Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-10-04 11:00

Missade du Södertäljepolisen?

I tisdags hade den nya dokumentären i Kanal 5 premiär. Den följer polisens arbete i Södertälje, ett område som omfattar allt från stadsmiljö till ren landsort och utsatta förorter. Det har följt många reaktioner på det första avsnittet som bland annat handlade om hur det kan gå när Polisen skriver P-böter, eller kollar fulla ungdomar. På sociala media hyllas polisen som körde hem en cykel åt en berusad flicka, som fick åka radiobil...

Södertäljeborna verkar uppskatta den nya serien, enligt SVT, som har frågat folk på stan. Det tycks som att det finna många medborgare med hjärtat på rätta stället i den staden, vilket även visades i början av första avsnittet. En berättelse som värmer ett gammalt polishjärta!

På Polisens Intrapolis, har Lokalpolisområdeschefen Max Åkerwall fått berätta hur han ser på serien. Han säger att han är stolt över sina medarbetare!
 
"- Det är modigt att ha ett tv-team med sig. Man vet aldrig riktigt vilka händelser man hamnar på. Jag är verkligen stolt över att medarbetarna i Södertälje vågar visa sitt yrke, det vi sysslar med varje dag, säger Max Åkerwall och fortsätter:

 

- Vår ambition är att vara transparenta och vi vill visa allt från vår samverkan, allt vardagsarbete vi gör och de akuta ärenden vi åker på. Bilden stämmer säkert överens med hur det ser ut i andra liknande stora städer och ger förhoppningsvis en rättvisande bild av polisens verksamhet 2018. Dessutom hoppas jag att vi får möjlighet att visa mer av utredningsverksamheten.

I sociala medier har en del oro från Södertäljeborna märkts. Att programmet ska visa en felaktig bild av Södertälje. En röst är:

 

 ”Nu är Södertälje på väg uppåt, då behöver vi inte mer negativ publicitet.”

 

Detta var något som Max Åkerwall svarade på när han medverkade i P4 Stockholm:

 

”Vi vill inte svartmåla Södertälje, men vi visar hur det faktiskt ser ut. Det här är inte något som är exceptionellt för Södertälje, vilken annan normalstor stad som helst  i Sverige har ungefär samma problematik som vi kommer få se och följa i serien. Det är ingenting som är unikt för Södertälje”

 

Södertäljepolisen ser du på Kanal 5/D play https://www.dplay.se/program/sodertaljepolisen"

 

Blåljus följde seriens första avsnitt i tisdags. Det var nästan så att man fick lust att stiga upp ur soffan och ikläda sig de blå kläderna och hjälpa till. Men man hade nog inte orkat så länge... Nu väntar vi på nästa avsnitt med spänning!

 

Tommy Hansson (bild Kanal 5)

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994