Namninsamling för fler poliser med högre lön och villkor

I juni 2018 startade Polisförbundets kampanj PRIO1:#flerpoliser för att uppmärksamma polisers viktiga arbete för människors trygghet och behoven av fler poliser med högre lön och bättre villkor.

 

35 406 namn

Vid startskottet för kampanjen PRIO1: #flerpoliser var det 3841 medlemmar i Polisförbundet som stod bakom uppropet. Under sommaren har sedan ytterligare över 30 000 personer skrivit under uppropet. När Lena Nitz lämnade över namninsamlingen till inrikes- och justitieminister Morgan Johansson hade 35 406 personer skrivit på polisuppropet.

 

Allmänhetens stöd för mer resurser till polisen är stort. En ny Sifo-undersökning visar att 9 av 10 anser att polisen ska få mer resurser än idag. I samma undersökning hamnar politikområdet ”lag och ordning/polis” bland de tre områden som de tillfrågade ville prioritera.

 

- Det är otroligt roligt  att så många har skrivit under vårt upprop, säger Lena Nitz, Polisförbundets ordförande. Jag välkomnar de satsningar som politiker från alla partier nu utlovar men det är nödvändigt att vi får garantier på att löftena blir till handling efter valet. 

Namninsamlingen fortsätter och pågår fram till och med valet. 

Namninsamlingen på www.polisupprop.nu

 

Tommy Hansson