Publicerat 2019-12-13 10:00

Nu vänder det för Polismyndigheten

Kan det vara så, att botten är nådd? Poliserna i Sverige har ett högt förtroende från Allmänheten, och nu vill politiker av alla slag satsa mer på poliserna. Blåljus Tommy Hansson fick tillfälle att resonera med riksdagsman Matthias Tegnér från Socialdemokraterna om rättssamhället, trygghet och polispolitiken.

Blåljus var och är som bekant väldigt kritiska till hur polisreformen genomfördes med otillräckliga resurser och på ett sätt som fick allt för många poliser att lämna yrket. Dessutom har löneläget för poliser lett till ännu fler avhopp och att det varit svårt att rekrytera nya poliser. I tisdags, samtidigt som Polisförbundet Stockholm förhandlade om en överenskommelse kring hur polislönerna i regionen skulle fördelas, intervjuades Tommy i Tyresö Närradio tillsammans med Mathias Tegnér av Ann Sandin-Lindgren om situationen i Tyresö och i landet. Ungdomsrån, polisbristen och förebyggande åtgärder var några av ämnena.
 
Hur ser bilden av verkligheten egentligen ut? Gynnar det självklart Sverigedemokraterna att brott, straff och polisfrågor är på agendan? Går brotten upp eller ner? Har vi färre traumatiserade bankkassörskor och fler rånade 12-åringar? Vad säger fakta och statistik? Och varför anmäler den lokala ICA-handlaren möjligen inte alla brott?
 
Alla politiker borde lägga sig vinn om att se problemen och adressera problemen.
Och i justitieutskottets betänkande som ligger till grund för kommande budget finns kloka ord att läsa som lovar gott!

Tommy Hansson

 
 
Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994