Publicerat 2020-06-13 10:20

Nya polisaspiranter välkomnades av bl a kungahuset, ministrar och polisfacket

Självklart talade även Rikspolischefen Anders Thornberg och inrikesminister Mikael Damberg till våra nybakade kollegor. Ceremonin fick hållas på olika håll och med videosändningar på grund av Coronapandemin. Vi behöver ju de nya polisaspiranterna på fältet, inte i sjuksängen. Totalt blev det 482 godkända poliselever som fick sina axelklaffar som polisaspiranter.

Därmed är vi fler poliser i Polismyndigheten än någonsin tidigare.

– Det är med en enorm glädje jag välkomnar våra nya poliser och framtida kollegor till Sveriges största myndighet. I en komplex och föränderlig omvärld har de valt att bekämpa brottslighet och skydda vår demokrati. På måndag står vi redo att ta emot dem för att möta en större uppgift tillsammans, säger rikspolischef Anders Thornberg på polisen.se.

 

Polisförbundets ordförande Lena Nitz skriver på Twitter: Inte för en sekund har jag ångrat valet att bli polis. De 482 poliser som i dag tar sin examen har valt ett fantastiskt yrke. Ni behövs och är varmt välkomna fick jag förmånen att framföra via länk till min blivande kollegor.


Prins Daniel talade till polisaspiranterna, som var utspridda på ett trettiotal orter i Sverige och sade bland annat: ”Till dig som i dag tar din examen: Du har arbetat hårt för att komma hit. Och när du lite senare i eftermiddag tar emot de nya axelklaffarna till din uniform – ja, då kommer de med ett löfte om ännu mer hårt arbete. De kommer med tuffa krav och höga förväntningar. Precis som det ska vara. Men de kommer också med en möjlighet: Möjligheten att göra skillnad till det bättre – i samhället, men också i väldigt många enskilda människors liv. Ni kommer att betyda mycket för många.”
Blåljus vill förena sig med de som fick välkomna våra nya kollegor!


Till region Stockholm kommer i denna omgång 143 polisaspiranter. Vi vet att de kommer att bli väldigt erfarna, väldigt snabbt. De fördelas på följande sätt i polisområdena: PO Gotland 2,
PO Sthlm City 28. PO Sthlm Nord 52, PO Sthlm Syd 61.

 

Fackligt kommer vi att fortsätta att jobba för bättre anställningsvillkor, bland annat en polislön att leva på, och säkrare arbetsmiljö med rimliga arbetstider. På det sättet blir det troligare att våra nya kollegor kan göra ett ännu bättre jobb ännu längre i den utsatta miljö det innebär att vara polis i Sveriges mest belastade polisregion.


Med det sagt, än en gång Välkomna!!!


Tommy HanssonGilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994