Publicerat 2020-09-30 19:00

Nygamla chefer i Region Mitt och Stockholm

Så kan det ju också beskrivas, eller åter till fadershuset. Vår regionchef, Ulf Johansson (några timmar till) är nu på väg tillbaka till Uppsala, eller region Mitt som uppdraget heter nuförtiden. Drygt 20 år blev det hos oss i Stockholm, på olika positioner ända upp i den yttersta toppen.

Vi är många poliser och fackliga som upplevt Ulf som en mycket erfaren, skicklig och tillgänglig chef. Han har även varit drivande när det gäller brottsbekämpning i våra mest utsatta förorter, och aldrig varit rädd att mer handfast delta i det mer praktiska polisarbetet. Självklart kommer vi att sakna honom, och önskar honom lycka till i Region Mitt, där vi vet att uppdraget är på nästan samma nivå. Vi är övertygade om att våra polisfackliga kamrater och alla poliser där kommer att ge honom ett varmt välkomnande. Mer om Ulfs karriär finns att läsa på Polisen.se.

När det gäller samverkan med de fackliga organisationerna har Ulf Johansson varit en tydlig men ärlig chef, vilket uppskattats, så här tycker vår ordförande om Ulfs tid som chef i region Stockholm:

Förbundsregionen vill först  och främst tacka Ulf Johansson för ett bra samarbetsklimat under flera år. Samtidigt välkomnar vi Mats Löfving som ny regionpolischef och hoppas på ett fortsatt gott samarbetsklimat gällande våra gemensamma framtida utmaningar, hälsar Stefan Eklund, ordförande Polisförbundet region Stockholm.

Imorgon har vi nytt ledarskap i region Stockholm, med Mats Löfving, nuvarande chef för Nationella Operativa Avdelningen, som blir regionpolischef för region Stockholm. Vi har tidigare erfarenhet av honom som polischef i Stockholm, och är övertygade om att vi tillsammans kan ge myndigheten och poliserna förutsättningar att tillsammans bekämpa brott och vara Sveriges mest spännande och trygga arbetsplats för poliser.

Tommy Hansson
Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994