Publicerat 2020-05-27 14:10

Nytt avtalspaket för poliserna i Sverige på gång

Som Blåljus nyligen rapporterat, har de allra flesta poliser nu fått sina nya löner, med nästan ett års retroaktivitet. Nu är det dags för nästa steg i förhandlingarna, och det gäller inte de reguljära löneökningarna som får anstå på grund av Pandemin. Däremot inleds nya förhandlingar som kommer att ha som syfte att bygga upp rimligare lönetillägg.

Polisförbundets förhandlingschef, Niklas Simson, berättar på Polisförbundets hemsida:

"I dag startar förhandlingarna om avtalspaketet, det vill säga de förhandlingar vi ska ha om hundföraravtalet, bättre ob-ersättning, beredskapstillägg i glesbygd och SPI-avtalet. Jag är hoppfull om att vi nu äntligen ska komma i hamn i dessa frågor som berör många av våra medlemmar.

 

Förhandlingarna har tyvärr blivit försenade. Under förra året hade arbetsgivaren andra prioriteringar vilket gjorde att vi inte kunde komma fram i frågorna.

 

Under våren har allt förhandlingsarbete varit fokuserat på att hantera de akuta frågorna med anledning av Corona.  Vi har tvingat ställa om allt vårt arbete för att fokusera på att polisens verksamhet verkligen ska fungera under den här svåra perioden.

 

Nu har vi förhandlingstider utsatta och min förhoppning är att vi också ska kunna gå i mål i dessa frågor. Jag förstår frustrationen över att det tar tid men tyvärr sker saker i vår omvärld som också får stora konsekvenser för vårt förhandlingsarbete.  Men arbetet kommer nu att återupptas."

 

Citerad text: Niklas Simson, förhandlingschefGilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994