Publicerat 2020-01-13 13:40

Nytt test av Blåljuslagen

Nu kommer Blåljuslagen att testas i skarpt läge tack vare aktiva poliser i Örebro, som i samarbete med allmänheten grep buspojkar som genom att kasta smällare skadade bl a en polis. En 15-åring är anhållen efter gripandet, och enligt polisens presstalesperson kommer den nya blåljuslagen att beaktas, förutom grovt våld mot tjänsteman mm.

SVT berättar om händelsen som inleddes sedan en grupp ungdomar avvisats från en hamburgerrestaurang. Gossarna återvände med smällare och smällde av dessa i restaurangen, varpå polis tillkallades. Poliserna som var inblandade i händelsen beskriver gripandet på sin facebooksida:

 

"TACK FÖR LÅNET!

  

Under kvällen den 12 januari kastade några ungdomar smällare mot en polispatrull i centrala Örebro. En av patrullerna som jobbade med ärendet följde springandes efter ungdomarna som lämnade platsen till fots, och under språngmarschen överlämnade en rådig kille sin cykel till en av poliserna. Polismannen som fick låna cykeln kunde sedan cykla ifatt en av de ungdomar som sprang ifrån patrullen.

 

Vi vill rikta ett stort tack till dig som lånade ut din cykel, vi uppskattar sådan hjälp från allmänheten!"


En underårig blir nu ett fall för vårdnadshavare och sociala myndigheter, medan en 15-åring sitter anhållen. Polisens presstalesperson, Christina Hallin säger till SVT att den nya blåljuslagen kommer att beaktas i utredningen.


Blåljus gratulerar kollegorna i Örebro till god jakt, och hoppas att rättssamhället vidtar adekvata påföljder. Vi hoppas även att både poliser och hamburgerpersonal slipper bestående hörselskador.


Tommy Hansson

Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994