Publicerat 2019-06-20 08:50

Ordförande skickar Sommarhälsning

Ordförande i region Stockholm, Stefan Eklund, skickar en förhoppning om en skön sommar till sina medlemmar. Året har varit ansträngade för många poliser och även fackligt har det inneburit utmaningar. Vi må tycka att vi har argumenten på vår sida, men till syvende och sist, är det arbetsgivaren som bestämmer vad alla fagra ord om medarbetarinflytande och samverkan ska ha för materiellt innehåll...

 

Så här skriver Stefan:


Nu har äntligen sommaren anlänt med sol och värme och förhoppningsvis får vi alla njuta av en skön och avkopplande semester tids nog. Men innan dess har det tyvärr dykt upp några mörka moln som skymmer vår strävan att genomföra ett polislönelyft. Det är i samband med KUV 2 (karriär och utvecklingsvägar) där vi inte kunnat nå en samsyn med vår arbetsgivare, enligt oss hade vi ett handslag att vi var överens men som nu arbetsgivaren brutit.

 

Vi ville skapa två nivåer för att på det sättet bygga grunden för ”KUVEN” så att vi kunde fortsätta med bygget i höst i samband med den normala löneförhandlingen. Som det blev nu finns bara en nivå vilket inte räcker för en stabil grund att bygga vidare på. Jag konstaterar att det är första gången på decennier som vi inte kan enas i ett löneutfall vilket är beklagligt och tyvärr skapar tillitsbekymmer inför den stora förhandlingen i RALS och revision 2 från den 1 oktober 2019. Att bygga ett ”hus” kräver en ritning och en samsyn hur man läser densamma samt ett antal skickliga hantverkare som bygger på ett yrkesskickligt sätt.

 

Förhoppningsvis kommer vi på nytt bygga tillit mellan oss parter för att ge Poliserna i Region Stockholm en rimlig lön så att vi både kan rekrytera men också behålla de utbildade kollegorna så att de inte behöver sluta för att få en dräglig lön att leva på. I maj 2019 hade antalet poliser minskat med 342 st sedan december 2015. Att sedan har folkmängden ökat och fortsätter öka med nästan 40 000 per år, då förstår alla situationen för de som är kvar och gör jobbet.

 

Jag vill passa på tillfället och tacka er alla för allt ni gör och den uthållighet som ni visar upp varje dag på jobbet trots en mycket pressad situation oavsett var ni verkar. Trots i många fall en dålig  arbetsmiljö med resursbrist så löser ni det mesta på ett förtjänstfullt sätt.

 

Med förhoppningar om en skön och avkopplande semester men också en inte alltför pressad arbetssituation när ni jobbar önskar jag er alla en bra sommar.

 

Stefan Eklund / Ordförande i Region Stockholm

Gilla sidan:
TIPSA FRAGA


wwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994