Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-02-08 09:40

Polis höjde sin lön med 24,3 procent

Nu landar det rykande färska numret av Polistidningen i polisernas brevlådor. Som vanligt är det en bunt artiklar i vitt spridda ämnen, allt från hur det kan upplevas att bli knivskuren i jobbet som polis, till hur det känns att lämna yrket. Men allra mest handlar tidningen om det nya löneavtalet.

Hur löneavtalet ska värderas, upptar ett stort antal sidor i tidningen. Och måhända kan det kopplas även till andra artiklar, allt från Ted Erikssons berättelse om hur utsatt polisyrket kan vara, till Lisa Ahlstedts beskrivning av sitt drömyrket, polis, och hur hennes kompetens värderas av en annan arbetsgivare än Polismyndigheten. Frågan är hur många poliser som skulle kunna göra samma löneresa och höja sin lön med en fjärdedel genom att sluta med sitt drömyrke...

Dessutom finns kulturtips från förorten, och en artikel som handlar om olika syn på hur trafikpoliser (en utrotningshotad art) och hur de ska arbeta. Med hänsyn taget till hur sällan vi själva ser en endaste trafikpolis, är det ganska fantastiskt vilka starka känslor de kan väcka. Som om inte detta var nog, finns artiklar om polis i förort, om LOKUS, om #Metoo, om sprängningar i Malmö och mycket annat matnyttigt.

Alla som försöker göra en papperstidning, vet hur fort verkligheten kan förändras medan tidningen ligger på tryckning.
I detta nummer av PT refereras exempelvis på flera platser till rikspolischefen Dan Eliasson. Hans efterträdare har således en hel del åtaganden att leva upp till.

Nöjsam läsning!

Tommy Hansson
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994