Publicerat 2020-04-06 09:10

Polisförbundet och Covid-19

Polisförbundet, och särskilt skyddsombuden inom organisationen gör sitt yttersta för att trygga polisernas arbetsmiljö, även när det gäller Covid-19. Vi måste ha en trygg arbetsmiljö för att ge människor trygghet. Ändå sprider så klart Pandemin oro, och då finns både den fackliga organisationen och skyddsombuden där för medlemmarna.

Blåljus påminner om att Polisförbundets nationella huvudskyddsombud var tidigt ute och skyddsstoppade rutinmässiga alkoholutandningsprov, inför myndighetens trafiksäkerhetsvecka. Vi vet inte hur många Covid-19-fall det förebyggde inom polisen.Vår medlemstidning bevakar frågan

Polistidningen, som medlemmar i Polisförbundet får hem i brevlådan, har också nyhetsbevakning i sin webbtidning. Några av de senaste artiklarna rör pandemin:

Fullt fokus på uppgiften i pandemin

"Det vi i Polisförbundet ställs inför just nu är att vi både ska ta samhällsansvar och se till våra medlemmars bästa. Här finns inget färdigt facit att tjuvkika i för att se vad som är rätt och fel i det extraordinära läge vi nu befinner oss", skriver Polisförbundets ordförande Lena Nitz på sin blogg.

 Blåljus har så klart också skrivit om Corona och Covid-19.
Vad-galler-pa-jobbet-avseende-covid-19
Stämman inställd
Polisen prioriterar för Covid-19
Nästa lönerörelse pausad
Hur påverkas Du av Covid-19
Beslut om Semesterplanen skjuts upp
Covid-19 och polisutbildningen
Stockholmspolisen lagar efter Covid-19
Tommy Hansson
Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994