Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-03-20 14:00

Polismyndigheten får ny kommunikationsdirektör


Nu har Polismyndigheten anställt en ny kommunikationsdirektör. Det är Carola Määttä som fått jobbet, och som är förordad av både arbetstagarorganisationer och ledningen. Blåljus önskar så klart Carola lycka till, uppdraget är omfattande.


"Carola Määttä blir ny kommunikationsdirektör i Polismyndigheten. Hon tillträder tjänsten den 15 maj. Hon kommer närmast från en motsvarande tjänst på Försäkringskassan.

Carola Määttä har ett långt förflutet inom kommunikationsområdet. Innan nuvarande arbete på Försäkringskassan var hon kommunikationsdirektör på Proffice Group Nordic och dessförinnan vd för kommunikationsbyrån Ogilvy Sverige.
 
– Polisen har en viktig samhällsbärande funktion med ett intressant och utmanande kommunikationsuppdrag. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla kommunikationen i den nya myndigheten. Det ska bli fantastiskt spännande och roligt, säger Carola Määttä.

Carola Määttä förordades av såväl anställningsnämnden som arbetstagarorganisationerna innan beslut fattades.

– Jag vet att hon är mycket kompetent inom sitt område eftersom jag arbetade med henne en kort tid innan jag lämnade Försäkringskassan. Jag tror att hon med sin breda erfarenhet från olika verksamheter har mycket att tillföra i Polismyndigheten, säger rikspolischef Dan Eliasson.

 

Nyhet från

Polisen"
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994