Publicerat 2019-04-19 08:10

Polisnyheter från Polistidningen ger påskläsning för poliser m fl...

Polisfackets egen tidning, med rötter från anno 1903, Polistidningen, har bullat upp med ett knippe aktuella nyheter som ger påskris åt olika håll. Det handlar om allt från hörselskydd, nya poliser i utsatt region som tvingas till inre tjänst, pengar som tas från Polismyndigheten och mycket annat läsvärt.

Som vanligt finns alla artiklarna översiktligt på Polistidningens webbplats.

Blåljus rekommenderar särskilt alla politiker och poliser som tycker att det behövs poliser ute i uniform för att bryta gängtillväxten att läsa Polistidningens artikel, och en reaktion på denna. Verkligheten kommer ifatt, och med tillräckligt många mord att lösa, räcker den utredande personalen inte till... Det är den verkligheten som nu får mindre pengar i vårändringsbudgeten...

Att placera purfärska poliser på inre tjänst i åratal får oönskade konsekvenser. Dels vill de flesta nya poliser åka radiobil och lära sig den polisiära verksamheten i yttre tjänst. Dels har dessa poliser så dåligt betalt att de är beroende av obekvämlighetstilläg och övertid för att kunna betala studielån och bostad. Dels är det erfarenhetsmässigt lättare att få poliser att gå från yttre till inre tjänst än tvärtom.

Polistidningen har även en väldigt gedigen genomgång av de nya lagarna om blåljussabotage. Kommer de att få avsedd verkan eller är det ett kraftfullt slag i en populistisk ankdamm? En annan artikel om ett angeläget ämne är att våra fyrbenta kollegor behöver ett bättre rättsligt skydd. Det ska inte bara vara skadegörelse att skada en polishund. England har gått före, och det finns hopp för Sveriges polishundar också.

Titta själv på Polistidningens förstasida, och finn artiklar om hur mycket polisernas hörsel är värd, eller kommentarer kring den friande HD-domen för en kvinna som gav en mördare falskt alibi. Eller ännu en polis som skapar kontakt med allmänheten och förklarar polisverksamheten på sociala medier.

Välj ur Polistidningens digra artikelmaterial efter eget kynne, passa på nu under påskhelgen du som inte jobbar, ni andra får passa på mellan passen...

Tommy Hansson
Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994