Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-01-23 09:10

Polistidningen berättar mer om Ted Eriksson

Polistidningen har i samband med att rättegången mot mannen som försökte mörda polisen Ted Eriksson ett fylligt reportage som bland annat berättar hur nära det var att knivsticket skulle ha kunnat sluta ännu värre. Och om Teds tankar om rättssamhället och dess konsekvenser för honom.

”Du vet om att du fått en fraktur på översta bröstryggskotan och att du har ett hål på ryggmärgen?” Det var beskedet Ted fick när han åkte in på akuten igen för att kolla varför han mådde så dåligt.  Sådant väcker så klart tankar på hur det kunde ha gått. Ted har berättat på flera håll om sitt drömyrke, polis, trots dålig lön, arbetstiderna och ibland farliga arbetsuppgifter. Men vem skulle tro att någon kommer bakifrån och plötsligt sticker kniven i nacken på en?

Trots allt berättar Polistidningen att Ted vill fortsätta som polis. Men det kräver att hans förtroende för rättssamhället bibehålls, annars är det svårt att fortsätta som polis, han berättar för PT om sina tankar inför rättegången:

-Det ska vara mordförsök. Punkt slut. Annars kommer jag att sluta som polis på stående fot.  Om man inte har rätt till sitt eget liv så finns det inget att kämpa för.

Även tidningen Expressen har efter Polistidningens reportage tagit upp Teds avgångsfunderingar. Men där handlar det inte (i rubrikerna) om brottsrubriceringen, utan om att det skulle bli en fällande dom. Även i den tidningen är Ted väldigt tydlig med hur viktigt det är att rätt skipas. Han säger om hur viktig domen blir:

"Det blir den för mig, för mina kolleger och för hela rättssamhället."

Blåljus kan så klart bara ännu en gång hålla med Ted. Dessutom behöver ju poliser som honom. Sedan vi  läst på förundersökningsprotokollet borde det inte vara något problem med att gärningsmannen blir dömd för försök till mord, enligt vårt förmenande. En annan och för samhället viktig fråga är vilket straff som utdöms. Där har våra domstolar fallerat gång på gång genom åren...

Tillägg: En av våra pålästa, engagerade och kunniga läsare påpekade att vi skrev "mord" i stället för "försök till mord" i slutklämmen. Vi beklagar misstaget och har rättat! Straffsatserna är förvisso desamma, men för brottsoffret kan skillnaden, som Polistidningen skriver, vara en fråga om millimetrar! Med detta sagt; vill Blåljus rikta ett tack för alla er som hjälper till att göra Blåljus bättre!!!

Tommy Hansson

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994