Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-05-08 12:50

Regionledningen skapar nytt veckobrev till personalen

På Intrapolis har regionledningen i region Stockholm tagit upp en vana som förre Rikspolischefen Dan Eliasson vidmakthöll. Dan skrev kontinuerligt veckobrev till polisanställda, som även publicerades på Svensk Polis. Nu lovar Ulf Johansson och Pia Sjunnegård Dahlbom att skriva en blogg på Intrapolis varje måndag. Det ser vi fram emot!


I det första inlägget berättar våra chefer om hur de deltog vid Kungens födelsedagsfirande den 30 april. Dessutom beskriver de olika besök i den dagliga polisiära verkligheten, varav Blåljus gärna vidarebefordrar en del av vad Ulf Johansson skrivit:

"Under onsdagen inledde jag BF-dagarna i region Stockholm, där regionkansliet bjöd in samtliga kommun- och områdespoliser för två dagar av erfarenhetsutbyte och information om polisens brottsförebyggande arbete och utveckling.

 

Det var bra och givande samtal. Många tycker att BF-arbetet ständigt får stryka på foten i de hårda prioriteringar vi tvingas göra på grund av bemanningsläget. Och jag håller med. Men det arbete som bland annat kommun- och områdespoliser gör är oerhört viktigt för att nå våra långsiktiga mål. Det är fantastiskt att se den kraft och engagemang som finns och vi ska fortsätta hålla fanan högt. När vi de kommande åren får fler anställda kommer resurser till det brottsförebyggande arbetet att vara högt prioriterat.

---

På nationell nivå arbetar vi vidare med Polisen 2024 och det inriktningsbeslut som Rikspolischefen ska fatta i juni och som kommer leda vägen framåt de närmaste åren. En av de viktigaste frågorna är bemanningsläget, rekrytering och kompetensförsörjning.

Bara region Stockholm beräknas växa med närmare 2 000 poliser och 500 civila kommande år. Det är en stor utmaning.

 

Vi som är i verksamheten kan alla bidra till att locka fler medarbetare till polisen, oavsett om det är som civil eller polis. Nästa vecka drar en ny rekryteringskampanj igång. Den är en del av det större arbete som pågår för att attrahera lämpliga personer att söka polisutbildningen eller till olika tjänster inom polisen. Du kan hjälpa till genom att dela kampanjen i sociala medier eller genom att berätta om polisen för personer du träffar som kan vara intresserade av att jobba hos oss. Det kan vara just det samtalet som avgör om någon väljer att söka sig hit.

 

Det är en mycket viktig fråga för oss. Självklart ska vi också lägga kraft på att förbättra villkor och arbetsmiljö för de som redan är i verksamheten. Det ena utesluter inte det andra."


Bra initiativ, tycker Blåljus!

Tommy Hansson 
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994