Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-03-02 12:00

Rikspolischefen hälsar på poliserna

Vår nye rikspolischef, Anders Thornberg har börjat hårt med att sätta sig in i polisernas verklighet. Redan förra veckan, när han var helt ny, hälsade han på sina gamla kollegor på Södermalmspolisen. Men han vilar inte på hanen, utan har under gårdagen gjort nya nedslag i polisernas verklighet. På Intrapolis beskrivs hur han hann besöka både Polisområde Nord, Sollentuna och City hos oss i Stockholm.

Han fick information om olika utredningsenheters problematik och arbetsmetodik, och förklarar sin inställning på Intrapolis: "Jag är ute för att lyssna och förstå vilken situation som råder. Det är en förutsättning för att jag ska kunna prioritera och föra dialog med ledningsgruppen och våra uppdragsgivare."

I City fick chefen information om de särskilda utmaningar
som finns där med bland annat terrorhot, opinionsyttringar och koncentration av statsledningen. Men dessutom fick han träffa LOPO-utredare, kommunpoliser och lopololiserna fick beskriva sina olika trygghetsprojekt.

Dessutom fick rikspolischefen tillfälle att delta vid en utsättning vid ett passbyte.

Rikspolischefen framhåller att det är roligt att träffa motiverade medarbetare. Jag har lärt mig mycket idag och uppskattar att medarbetarna på ett rättfram och ärligt sätt berättar och ställer frågor.

 

Intrapolise berättar att dagen avslutades med att rikspolischefen och regionpolischef Ulf Johansson diskuterade svensk polis viktigaste frågor ur ett huvudstadsperspektiv.

 

- Det är mycket viktigt och värdefullt att medarbetare och ledning får tillfälle att förmedla regionens utmaningar i ett nationellt perspektiv. Vi diskuterade bland annat resursläget, prioriteringar samt utbildnings- och arbetsvillkorsfrågor, utifrån vad vi hört under dagen, säger Ulf Johansson på Intrapolis.

 

Rikspolischefen kommer att fortsätta att göra verksamhetsbesök varje vecka runt om i landet. Kanske dyker han upp på Din arbetsplats inom kort?


Tommy Hansson

 

 

      
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994