Publicerat 2019-08-05 11:00

Sida vid sida för en polis för allas rätt

I lördags var det som vanligt dags för det närmaste Stockholm kommer en karneval. Den traditionella Prideparaden. Som brukligt deltog Polisen och Polisförbundet i tåget, vilket uppskattades av allmänheten. Parollen som polisdelen av tåget stod bakom lön "Polisen - För alla".


 
 
Som brukligt var det civilanställda, polisvolontärer och poliser i uniform med i tåget, som gick sida vid sida med Polisförbundets deltagare. En del var helt civila, andra hade Polisförbundets T-shirts på sig. Regionpolischefen Ulf Johansson deltog, liksom regionpolisförbundets ordförande Stefan Eklund och nationella Polisförbundets ordförande Lena Nitz. Dessutom deltog SÄPOs chef Klas Friberg, för vad vi tror är första gången i Stockholm Pride, tillsammans med några hemliga medarbetare.
 
 
Stämningen var mycket god under paraden, med fantasktiskt sommarväder. Någon jämförde folkfesten på Kungsgatan med krigsslutet 1945...
 
 
Polisfacket i Stockhlm och polisledningen, kan ibland ha olika åsikter och hårda förhandlingar. Men just denna dag tågade de tillsammans för en gemensam sak.
 
 
Enligt räknekunniga deltog ca 160 ekipage i paraden, 50 000 människor deltog och mångdubbelt större publik, som uppskattade Polisens och Polisförbundets deltagande. En succé helt enkelt.

Text Tommy Hansson
Bilder Stefan Eklund
 
Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994