Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-10-09 13:40

Ska Åsa Erlandsson få nytt journalistpris?

Polismyndighetens tidning, Svensk Polis, chefredaktör Åsa Erlandsson har tidigare fått stora journalistpriset som årets berättare för sin bok om skolskjutningen i Trollhättan. Nu kan det vara dags att hylla henne igen, om det går vägen den 7 november, då hon nominerats för ett nytt pris.

 

Vinnarna i Tidskriftspriset 2018 utses den 7 november på Cirkus i Stockholm då Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan äger rum.

 

– Det är en glädje att återigen se vilken otrolig kreativitet och vilka riktiga mediestjärnor som finns i vår bransch. Jurygrupperna har inte haft ett lätt jobb att utse de nominerade med tanke på det ibland hundratalet förslag som ryms inom flera av kategorierna. Jag ser med spänning fram emot Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan den 7 november där vinnarna utses, säger Kerstin Neld, vd Sveriges Tidskrifter.


Nominerad till Årets journalist 2018 är


Åsa Erlandsson, Svensk Polis är nominerad med motiveringen:
"Med nyfikenhet, driv och stor journalistisk integritet är hon en nyskapare i den svenska fackpressen. Hon skriver om en av vår tids mest omtalade yrkesgrupper. Rafflande, utan att vara spekulativ. Med stort hjärta, utan att fjäska. Och dessutom med stilistisk höjd – tex om ett barns ”lågstadiearmar” – som försöker skydda mamma när pappa slår." läs här.

 

Åsa säger blygsamt till Blåljus att det är tack vare polisernas förtroenden, generositet och berättelser som hon blivit nominerad. Och konkurrensen är hård, från både mindre magasin och DN:s lördagsmagasin. Blåljus har bara i år noterat ett par läsvärda reportage av Åsa, dels från terrordådet på Drottninggatan och dels från Malmös skjutningar. Bilden till det reportaget är tagen av Polismyndighetens hovfotograf Lars Hedelin och en av de bästa vi sett.

 

Vi önskar så klart Åsa lycka till, och oavsett hur det går gillar vi hennes beskrivning av den polisiära verkligheten.

 

Tommy Hansson

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994