Publicerat 2019-05-24 14:20

Snart slut på rekryteringen till PHS VT 2020 för denna gång

Som Blåljus redan berättat, pågår rekryteringen till kommande års polisutbildning. Den 31 maj stängs rekryteringsfönstret. Polismyndigheten har klippt ihop några av de bästa videorna med argument för att söka, med bloopers och allt. Genialt. Och argumentet att det bästa med polisyrket är kollegorna, är videon i sig ett bevis på.Blåljus vet att de bästa ambassadörerna för polisyrket är nöjda poliser.
Just nu tänker vi inte tjata om vad som krävs för att göra yrket mer attraktivt, mer än att vi behöver bli fler poliser. Det är därför Justitieministern och Inrikesministern har i uppdrag att söka stärka rättssamhället bland annat genom att öka polisantalet och antalet polisanställda med 10 000 till år 2024. Samhället ska mobiliseras mot brottsligheten. Det ska gå, men kan bli svårt.

Det kommer å ena sidan just inofficiella siffror på att fler (lämpliga blivande) poliser kan komma att antas till polishögskolorna redan till hösten 2019. Samtidigt ser vi rapporter från ett ledningsmöte i ett stort polisområde i mellansverige som beskriver ett problem: "Ekonomi: För att få en ekonomi i balans, skulle polisområdet behöva "tappa" 14 polistjänster under året. Detta för att kunna finansiera nya Pa. Enligt prognosen kommer övertidsbudgeten att överskridas med ca en miljon."..
 
Men Blåljus har hört att Polismyndigheten har så mycket pengar, att vi gott kan dela med oss till andra myndigheter... Det är dock vår förhoppning att dessa pekuniära småaktigheter är utredda tills de som söker Polishögskolan idag är färdiga poliser.

Med det sagt; här kan du finna mer information om hur man kan bli polis.
 
Tommy Hansson

Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994