Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-11-17 11:20

Snutmacka

Det finns som bekant snutfika, som brukar vara halvkallt automatfika med besk smak. Nu berättar Erik Nord, polischef i Göteborg om den förtäring som poliser som står i snålblåsten och bevakar EU-höjdarna förses med. Även om den aldrig når upp till de kulinariska höjder som höjdarnas måltid (fattas bara) har det denna gång blivit ännu värre.

GP berättar att lunchen för delegaterna i mötet kostar 625:- för en schyst arbetarlunch, enligt uppgift bestående av torskrygg från västerhavet... Poliserna ute i det Göteborgska vädret fick en påse innehållande kexchoklad, vatten, frukt och en baguette.

Erik Nord, har som hög chef för kommenderingen reagerat kraftigt på baguettens kvalitet och utseende. Polisen hade beställt ett tusental påsar, och när Erik fick se baguetten har han kontaktat bageriet och begärt bättring. Han berättar för GP att han blev förbannad och minst kommer att begära ett prisavdrag. Det är frågan om det ens ska betalas för den typen av måltid, när det kan ifrågasättas om den hade varit säljbar till andra än poliser... Vi förutsätter även att det inte räknas som en beskattningsbar förmån.

Erik själv berättar för tidningen om hur han planerar sin egen lunch. – Jag fick med mig en påse hembakade jättegoda bullar av min fru, som jag har ätit lite av. Men det blir nog en lunch på något ställe i närheten. Till Expressen säger Erik att han bara kan be om ursäkt till alla de som får det här levererat till sig. Han tillägger att han själv inte var beredd att provsmaka baguetten, som den såg ut.


Blåljus hoppas att alla våra kollegor får möjlighet att skicka bud till ett eller annat snabbmatshak, så att de också kan få ett ordnat näringsintag. Vi vill betona att vi är helt säkra på att Erik inte kommer att låta detta ha hänt obemärkt, och att det så klart inte var polismyndighetens avsikt att det skulle bli så som det blev.


Tommy Hansson
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994