Publicerat 2019-04-02 12:00

Stöd för Polisförbundets krav på polisberedning

Som Blåljus tidigare berättat, jobbar Polisförbundet på att de olika politiska partierna ska komma överens om en långsiktigt hållbar polispolitik. Det borde inte vara så att utgången av osäkra politiska val ska styra medborgarnas rätt till en trygg och förutsägbar polispolitik. Nu har Novus frågat svenska folket, och de ger Polisförbundet rätt.
 
SvD berättar att mer är 70% av tillfrågade merborgare stöder förslaget att regeringen borde tillsätta en polisberedning. Polisförbundets ordförande, Lena Nitz säger till tidningen att "Resultatet är ett underkännande av hur politiker hanterar Sveriges polis och vår brottsbekämpande förmåga. Det ger oss i Polisförbundet stöd i vår uppfattning om att Sveriges inre säkerhet är alldeles för viktig för att användas som slagträ i den politiska debatten."
 
Syftet med beredningen skulle vara att utifrån ordentliga omvärldsanalyser försöker att hitta gemensamma ståndpunkter kring den politik som ska bedrivas framöver för att polisens ska kunna bli bättre på att förebygga, utreda och bekämpa brott. Lena Nitz säger till SvD om resultatet av undersökningen:
 
– Vi förväntar oss att både statsministern och inrikesministern lyssnar på allmänheten och på oss och tar initiativ till att tillsätta en varaktig polisberedning. Sveriges politiker bör inte ha någon annan vision än att svensk polis och svensk brottsbekämpning måste ligga steget före både dagens och framtidens brottslighet.
 
Tommy Hansson
 
Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994