Publicerat 2019-12-10 13:30

TCO har fått en ny kvinnlig ordförande

Eva Nordmark har som bekant blivit arbetsmarknadsminister efter att ha varit ordförande i TCO i sju år. Hennes efterträdare valdes i måndags, vid en extra kongress som är TCOs högsta organ. Ny ordförande i TCO är Therese Svanström. Vi på Blåljus hoppas få höra mycket av henne i framtiden.

På TCOs hemsida berättar Svanström:

– Jag är oerhört stolt och glad över att ha fått det här förtroendet. Tjänstemannagrupperna växer och vi i TCO ska tillsammans se till att de får de bästa möjliga förutsättningarna till ett bra arbetsliv, säger Therese Svanström, ny ordförande i TCO.

 

TCO:s innevarande kongressperiod löper från 2019-2023. Therese Svanström tillträder det nya uppdraget med omedelbar verkan.

 

– De förändringar som sker på arbetsmarknaden just nu gör att kraven på individen ökar. I den omställningen måste det finnas en trygghet. Det är vår roll som facklig organisation att driva de frågorna så att alla har möjlighet att se på framtiden med tillförsikt. Jag ser fram emot att få driva det arbetet de kommande åren, säger Therese Svanström.

 

Therese Svanström kommer från jobbet som kanslichef på Unionen och har en bakgrund som bland annat kanslichef på Vision och statssekreterare på Socialdepartementet. Processen som ledde fram till nomineringen av Therese Svanström leddes av Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

 

Lena säger till ArbetsVärlden att Therese Svanström har ett naturligt och öppet ledarskap och får människor omkring sig att vilja bidra. Hon är djupt förankrad i den fackliga rörelsen.

 

(För den händelse att någon reagerar på beteckningen "kvinnlig" i rubriken till denna artikel, är den mest en reaktion på hur media gått igång på att Finland lär få en ny statsminister. För oss i fackföreningsrörelsen är kön underordnat kompetens.)


Tommy Hansson

 

 

Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994