Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-07-27 11:00

Ulf Johansson i sommarbrev till region Stockholms poliser

Regionpolischef Ulf Johansson har skrivit ett sommarbrev till sin personal, på Intrapolis. I brevet kommenterar han aktuella frågor, som traumat när en polis avlider i tjänsten, polisregionens terrorutbildningar och takhöjden inom polismyndigheten.

 

"Först en tanke till kollegorna i region Väst och den tragiska händelsen den gångna helgen, där en polis omkom i samband med ett råningripande. Jag känner djup sympati och beklagar den mycket stora sorg familj och närmast anhöriga går igenom.

Jag har ägnat mycket tid i sommar åt att fundera kring polisen. Mycket bra görs och så sakteliga börjar vi se effekter av nyordningen. Men vi står fortfarande inför stora utmaningar och jag är förstås medveten om den frustration och de problem som finns.

Några saker berör mig något mer än andra.

 

Diskussionen om utbildning på terrorområdet. Det är prioriterat och det finns inga planer på att vare sig dra ner eller pruta på kvalitet.

 

I debatten har det hänvisats till ett beslut som skulle visa motsatsen. Jag förstår att det uppstår tvivel. Men det rör en utbildningsinsats som var initierad av PO Stockholm city som var utöver den redan planerade, som inte gick att genomföra som det var tänkt. Det var alltså en önskan och ambition från ett polisområde om att göra ännu mer, inte mindre.


De utbildningar som är planerade på regional nivå genomförs och har genomförts. Någon annan ambitionsnivå kommer inte att accepteras.

 

 

Missnöjet bland poliser i yttre tjänst är något annat som engagerat mina tankar. Jag är fullt medveten om att ni sliter hårt och att det finns brister i organisationen. Bilden är tydlig för mig och jag har fullt fokus på hur situationen konkret ska förbättras.

 

Rätt ofta höjs också röster om att det är lågt i tak. Det är frustrerande. Jag kan försäkra er alla om att jag uppskattar debatter och ser det som en viktig del av ett ledarskap.

 

Faktum är att det finns anställda som känner att de inte kan utrycka kritik till sina chefer. Därför planerar jag att i höst lansera en intern tjänst för att fånga upp kritiska synpunkter och hitta snabbare vägar som stöttning åt linjeorganisationen för att genomföra åtgärder.

 

Det finns alltså en hel del att göra men jag är också mycket medveten om allt det fantastiska arbete som görs varje dag, varje timme, av alla er engagerade och motiverade anställda i regionen. Var än ni befinner er eller vilket uppdrag ni än har.

 

Och med det vill jag betona att ingen kan göra denna förändringsresa på egen hand. Det är summan av allt vi gör tillsammans som leder fram till en effektiv och stark polisregion.

Jag önskar er alla en bra fortsatt sommar.

 

Ulf"

 

 

Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994