Publicerat 2002-07-02 15:36LKC försvann ur etern på tisdagsmorgonen.

Björn Pihlblad, pressansvarig på LKC, säger till blåljus.nu:

- Det uppstod en kabelbrand hos RPS i kv Kronoberg. 70-systemet var nere i ungefär en kvart. 80-systemet fick vi igång ganska snabbt igen med reservrutiner. Men vi kan fortfarande (0955) inte använda våra skärmar så allt noteras med penna och papper här just nu och vi har ingen tillgång till systemen. Det startar snart ett möte och då hoppas vi få veta hur länge det dröjer innan allt fungerar igen.

Gå in på "Länkar" här ovan och läs Polisförbundets färska undersökning som stämplar vårt radiosystem som ett säkerhetsproblem!

UPPDATERING:

  10.30 kom STORM och telefonsystemet igång igen. Björn Pihlblad känner inte till något akut säkerhetsproblem som uppstått just i samband med bortfallet.

KOMMENTAR FRÅN SKYDDSOMBUDET:

  Ett fungerande radiosystem är en av de  viktigaste förutsättningarna för en polisman att kunna utföra ett bra arbete.

Vårt nuvarande radiosystem är under all kritik. Det är föråldrat och fungerar inte. Det är en av de allvarligaste bristerna i polisernas arbetsmiljö. Det har förekommit flera mycket allvarliga tillbud rörande brister i radiokommunikationen. De hade kunnat få katastrofala konsekvenser.

Ett nytt radiosystem har beslutsfattarna talat om i flera år men det händer inget. Att frågan fortfarande inte är löst är en skandal!

Patrik Sandsten

vice huvudskyddsombud
Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994