Publicerat 2006-05-30 17:25

Polisförbundet
och arbetsgivarenöverens
i löneförhandlingarna

Polismyndigheten i Stockholms län och Polisförbundet Stockholms län kom på tisdagsförmiddagen överens om nya lönerna.

Tisdagens förhandlingar var intensiva och kännetecknades av hårda men konstruktiva tag från båda sidor.

- Det känns bra att vi kunde komma överens på ett sätt som är acceptabelt för båda parter, säger länspolismästare Carin Götblad. Det viktigaste för vår del har varit att vi också i lönekuvertet ska kunna visa vår uppskattning till medarbetare som gör en särskild bra insats. Men övergången till individuell lönesättning måste ske successivt.

- Efter en lång och tidvis hård kamp har vi kommit fram till ett avtal som ger våra medlemmar en trygghet och som ger ett bra ekonomiskt utfall. Det viktigaste för vår del har varit att behålla den trygghet det innebär att ha en lönebildning som inte enbart vilar på prestation utan också på faktorer som erfarenhet och ansvar, säger Lars Ericson, ordförande i Polisförbundet Stockholms län.

Polishusparken 1 juniinställd  på grund av avtal

Nu är vi överens – tack för allt stöd och all hjälp!

I elfte timmen, två dygn innan vi hade tänkt träffas i Polishusparken, kom vi äntligen överens med länsmyndigheten i löneförhandlingarna. Tack vare det starka stödet från medlemmarna mobiliserade förhandlarna den beslutsamhet som krävdes för att kunna nå en överenskommelse.


Det var hårda tag


– Jag ska inte sticka under stol med att det var hårda tag. Det finns ett danskt uttryck som jag tycker passar bra i det här läget: Vi skar till benet, säger Lars Ericson till Blåljus.

Den överenskommelse som nu har träffats innebär ett märkbart tillskott i lönekuvertet för i princip alla Stockholms poliser. Dessutom innebär den att arbetsgivaren besinnat sig i fråga om införandet av individuella löner.

Avtal omöjligt utan medlemsstöd


– Avtalet kommer även i fortsättningen att skapa den trygghet det innebär att ha en lönebildning som inte enbart vilar på prestation utan också på viktiga faktorer som erfarenhet och ansvar, säger Lars Ericson.

Förhandlingsgruppen – Lars Ericson, Emma Cronberg, Stefan Eklund och Andreas Strand – betonar att den överenskommelse som nu träffats hade varit omöjligt utan det starka stödet från medlemmarna.

”Flertalet blir nöjda”


– Ibland kände vi oss ensamma som förhandlare. Men det gav råg i ryggen när vi åkte runt på stationerna och träffade medlemmarna. Budskapet var tydligt: Kör på! Ge er inte! säger Emma Cronberg.


– Jag tror att flertalet medlemmar kommer att bli nöjda, säger Lars Ericson.

Vidare information om innehållet i avtalet kommer medlemmarna att få via andra kanaler.

Gilla sidan:
TIPSA FRAGA

wwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994