Publicerat 2019-10-18 10:20

YB-Södermalm fortsätter Twittra om det är relevant

Medieakademin noterar att Twitterkontot YB-Södermalm med 160 000 följare är på 16e plats i Sverge när det gäller räckvidd och engagemang. Kontot ligger före exempelvis Carl Bildts svenska konto, Moderaterna, som är högst placerade parti, Anders Lindberg, AB och Peter Wolodarski, DN. Före ligger storheter som bland annat Zara Larsson (som är etta) Greta och Zlatan.SVT Stockholm noterar att några av kontots Tweets har väckt kritik, särskilt av personer som inte förstått humorn eller ironin, som understundom varit färgad av polishumor. Å andra sidan finns det så klart så många fler som uppskattar kontot. Det ger unika bilder av de absurditeter som nästan bara poliser i yttre tjänst får uppleva på daglig basis. Det senaste exemplet från igår:
"En patrull skjutsar en missbrukare till ett stödboende. När denne upptäcker att färden går mot Södermalm suckas det.. “Södermalm... Stockholms rövhål”"

SVT frågar Viktor Adolphson som ligger bakom kontot, hur han ser på kontots framtid:
 

Idag har du över 160 000 följare, vad har kontot för framtid?

– Det beror på hur länge Twitter anses vara en relevant kanal och hur länge jag anses vara relevant för kanalen, svarar Viktor...


Blåljus uppskattar att poliser sprider vår verklighet till allmänhet, politiker och poliser. Vi är helt övertygade om att den absoluta lejonparten av poliserna i regionen håller med. Men inte nog med det, vår högste chef, Ulf Johansson blir också intevjuad av SVT, och utvecklar hur han ser på twittrande poliser och annan polisiär närvaro på sociala media:


Ulf Johansson säger att han tror kontot YB Södermalm, liksom polisens övriga konton i sociala medier, är positivt för Stockholmspolisen. Vi får tillfälle att berätta om vårt arbete och öppnar för dialog med medborgarna. På SVTs fråga om diskutabla tweets vägrar Ulf Johansson att recensera eller ta avstånd:

 

"Det finns i regel ingen anledning för oss i ledningen att agera på YB Södermalms tweets. Polisarbetet kan i sig väcka mycket reaktioner. Och när det kommuniceras i relativt avskalad form på en plattform med 160 000 följare blir det extra tydligt. Om kontot inte väckte några reaktioner alls skulle det sannolikt vara betydligt mindre."


Blåljus kunde inte ha sagt det bättre.


Tommy Hansson

 


 Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994