Publicerat 2019-12-17 13:00

Avtal om polislöner i region Stockholm underskrivet

Polisregion Stockholm och Polisförbundets region Stockholm har enats om direktiv för RALS 2017 - 2020 revision två som behandlar hur polislöneökningarna ska fördelas.

Regionpolischef Ulf Johansson och Förbundsregionordförande Stefan Eklund
(arkivbild) är nöjda med att en uppgörelse har nåtts.

Gemensamt uttalande:

"Regionen överens med Polisförbundet om löner.

 

Nu har arbetsgivaren och Polisförbundet Stockholm enats om direktiv för hur RALS-medlen ska fördelas till poliserna i region Stockholm.

 

Utifrån nationella riktlinjer har regionen identifierat ett antal områden som partsgemensamt har bedömts vara verksamhetskritiska ur ett kompetensförsörjningsperspektiv.

 

Dessa verksamhetsområden får ett större löneökningsutrymme i förhållande till övriga.

Det handlar om BF-IGV, barn- och BIN-utredare, grova-brottsutredare, jourverksamhet, gränspolisiär verksamhet och bedrägeriutredare.

 

Satsningen innebär en generell höjning av lönebilden för dessa grupper.

 

-       Det är positivt att vi nu är överens. Vi har haft konstruktiva dialoger där jag upplever att vi har mött varandra ömsesidigt, säger Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm. Genom detta tar vi flera steg framåt i att omsätta polismyndighetens lönepolitiska strategi.

 

-       Vi har nu tagit det andra steget i att uppvärdera polisyrket och jag förutsätter att vi fortsätter på den inslagna banan. Dialogen har varit konstruktiv med ett givande och tagande. Att vi nu är i mål i den här delen, är en viktig signal till våra medlemmar inför julen, säger Stefan Eklund, ordförande i Polisförbundet region Stockholm.  

 

Genom denna RALS fortsätter region Stockholm satsningen i KUV (karriär och utvecklingsvägar) genom att polisassistenter som uppnått en viss erfarenhet och kompetens också prioriteras.

 

De regionala parterna fortsätter nu beredningen och det lokala arbetet kommer att påbörjas efter helgerna. Parterna är överens om att sluta kollektivavtal senast den 30 april 2020 med målet att lönerna ska betalas ut i maj.

 

De nya lönerna kommer att gälla retroaktivt från 1 juni 2019."


Avtalet med en ensidig protokollsanteckning kan läsas här.
Förbundsregionstyrelsen
Gilla sidan:
TIPSA FRAGAwwwpolisforbundet.seLänk till Polistidningen


Krimkassan


Polisveteran
Polisveteranerna i Stockholms län


Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994