Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-08-18 08:00

Carina Bäck söker nya utmaningar

Carina Bäck, som har varit polis i närmare 10 år och mycket aktiv i frågan om polisyrkets värdering, har fått ett erbjudande som var för bra att motstå. Hon får möjligheten att jobba hos en arbetsgivare som värderar hennes kompetens dels som barnutredare och dels som debattör och på köpet får de hennes engagemang! Man hade kunnat önska att erbjudandet kommit från Polismyndigheten, men det är Riksidrottsförbundet som sett och värderat kompetensen.

Carina berättar för Polistidningen om sitt stora idrottsintresse, och vilket lönelyft det innebär för henne att byta arbetsgivare. Hon får ändå, och kanske ännu mer än tidigare arbeta med att förebygga brott mot barn även i sitt nya värv. Dessutom har hon genom sitt stora idrottsintresse viss erfarenhet av Riksidrottsförbundet sedan tidigare.

Carina är som bekant ordförande i Förbundsområde Syd i region Stockholm. Hon är till att börja med tjänstledig, och vice ordförande Ulf Ask träder in på hennes position tills vidare. Även han har som bekant en gedigen facklig erfarenhet, vilket innebär att Carina kan vara trygg i att allt kommer att flyta på bra under hennes frånvaro.

Skillnnaden i lön, är inte på något sett extrem, lite över 10 000:-/ månad. Men så tillhör Carina trots sin relativt låga lön långt ifrån de allra sämst betalda poliserna...

Tommy Hansson
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994