Publicerat 2018-06-13 13:00

Kampanj PRIO1:#flerpoliser lanserades på Mynttorget

Nu är Polisförbundets nya kampanj PRIO1:#flerpoliser lanserad. Polisförbundets styrelse stod med mängder av ballonger som symboliserade alla de 1400 poliser som lämnat kåren under de senaste tre åren. Minst tre av riksdagspartiernas talespolitiska personer valde att närvara under manifestationen där ordförande Lena Nitz talade.

Lena påminde våra politiker om att poliskrisen inte är slut, utan att frågan fortfarande är brännande aktuell. Det kommer vi i Polisförbundet att fortsätta att påminna om som en blåslampa ända fram till valet. Och efter valet kommer vi att fortsätta att påminna dem. Vi gör det för brottsoffrens skull, som förtjänar att få hjälp av en kompetent polis när det händer något allvarligt.
Det snabbaste sättet att öka antalet poliser är att erfarna poliser väljer att stanna kvar i yrket.

Då behöver poliserna bättre lön och anställningsvillkor. Ett annat sätt är att locka tillbaka poliser som lämnat kåren. Som 1400 gjort de tre senaste åren. Då behöver poliserna bättre lön och anställningsvillkor. Dessutom behöver flera tusen nya poliser rekryteras de närmaste åren. För att fylla Polishögskolorna behöver poliserna bättre lön och anställningsvillkor.

Lena knöt an till dagens partiledardebatt i riksdagen och konstaterade att de pratar om - hur vi ska öka tryggheten i samhället - hur vi ska skärpa straffen för brottslingar - hur vi ska komma tillrätta med den organiserade brottsligheten.

Vi vet svaret- Sverige behöver fler poliser!


Det svaret vet också politikerna.  För det vet alla. Och de vet också – för att få fler poliser måste lönerna upp och polisernas arbetsvillkor bli bättre.


Nu lanserar vi Polisförbundets valkampanj PRIO1: #flerpoliser. Över 3400 yrkesaktiva poliser har redan skrivit på vårt upprop för fler poliser och högre löner.

 

PRIO1: #flerpoliser

Lag och ordning hör till de viktigaste frågorna i den kommande valrörelsen. Men om det politiska målet om tusentals fler poliser ska uppnås måste vi först se till att poliser får högre löner och bättre villkor.

Därför lanserar vi nu valkampanjen PRIO1: #flerpoliser.

 

Det här är vad vi vill:

Vi vill bli fler

Vi älskar vårt jobb. Yrket är som allra bäst när vi får tid att hjälpa och göra skillnad på riktigt.
Vi vill fortsätta vara poliser – och vi vill ha tillbaka våra kollegor.

 

Högre löner

För att bli fler måste våra löner höjas och villkoren bli bättre. 2016 låg polislönerna 4400 kronor under den statliga medelgrundlönen. 2010 gick det 216 poliser per 100 000 invånare. 2017 var siffran nere på 195. Det är sorgligt, men också logiskt: löneutvecklingen för den som stannar i yrket är betydligt sämre än för den som lämnar.

 

Skriv under uppropet på kampanjsajten www.polisupprop.nu

 

Redan när detta skrivs har minst 3800 poliser skrivit under på kampanjen. (still counting) och nu får även alla andra som stödjer uppropet chansen att stödja sina poliser.

 

Lena Nitz tal kan ses nedan:

 

 

Tommy Hansson

 

Gilla sidan:


 


Tidningen POLISEN


Brandfacket
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994