Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2017-10-20 12:40

Nu planerar polisfacket för högre polislöner

Idag har Polisförbundet samlats till avtalskonferens, där representanter från hela Polissverige är representerade. Om en vecka, den 27/10 kommer Polisförbundets styrelse att besluta om detaljyrkanden. Förhandlingschefen Niklas Simson hade bullat upp med något hundratal Powerpointbilder som beskrev hur vi kommit hit, och hur vi ska få maximal utdelning i avtalsrörelsen. Det finns många olika yrkanden, men inget är viktigare än polislönelyftet. Redan den 2 november börjar de nationella förhandlingarna på allvar. I intervjun beskriver Niklas sina förväntningar på det kommande löneavtalet. Vad innebär Polislönelyftet och vilka förändringar är realistiska?Dessutom gick Niklas under konferensen igenom vilka politiska och ekonomiska möjligheter Polisförbundets aktiviteter genom åren har skapat, och hur de olika regionerna ser på den kommande förhandlingen. Det finna många höga förväntningar, både från de fackliga regionerna och från poliserna. Vi diskuterade olika framkomliga vägar med karriärstjänster, och förväntningar hos våra äldre poliser och yngre poliser.

Vi citerar Polisförbundets ordförande Lena Nitz som pryder senaste numret av Polistidningen, där hon känner vinden i ryggen. Vinden har vänt och blåser med Polisförbundet. Och, som Lena skriver i sin ledare:

"Högre löner är det viktigaste faktorn både för att hålla kvar erfarna och kompetenta poliser och för att locka tillbaka dem som slutat. Många är fortfarande poliser i själ och hjärta men har lämnat yrket för att få sitt privatliv och sin privatekonomi att gå ihop. Nu är det hög tid att vända den utvecklingen.

Men det är en lång väg kvar och nöjd är jag först när jag ser mer pengar i våra medlemmars lönekuvert."

 

Tommy Hansson
Gilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994