Nättidningen som belyser polisernas vardag.
Blåljus - Logotype
Publicerat 2018-01-20 17:10

Nuri Kino skriver om polislönelöftet som gjorde många besvikna

Nuri Kino, guldspadenbelönad journalist och debattör gladde sig åt nyheten att Poliserna i Sverige kommit överens med Polismyndigheten om ett nytt löneavtal. Nu skulle polisflykten bromsas och poliserna få vad de är värda efter alla lovord och löften? Sedan pratade han med några poliser och fick nyansera sin bild...

Nuri skriver i Dagens Samhälle:

 

"Det lät som en god nyhet. Vid lunchtid torsdagen den 18 januari rapporterade TT:

Ett nytt löneavtal för poliserna är klart. Löneökningarna landar på i snitt 5,4 procent sett över två år sedan parterna enats om att slå ihop två lönerevisioner med utbetalning från 1 april 2018.

Vi var många som tyckte att vi kunde andas ut nu. Kanske stoppar detta strömhoppen från polisen, nu när lönen förhandlats upp. Men icke. De hade förväntat sig mer.

 

– Det är mindre än inflationen i landet, det är mindre än alla andra, sophämtare, inget ont om dem, tjänar mer än vi gör, vi har blivit förrådda, konstaterade en polischef jag chattade med i natt."


Nuri drar slutsatsen att många av poliserna i Sverige är väldigt missnöjda. Han skriver att kontentan är att nu kokar det hos polisen. Nattens diskussioner bland dem är ett historiskt dokument som regeringen genast borde ta till sig, enligt Nuri Kino.


Blåljus kan bara hålla med, och tacka Nuri för att han håller örat mot marken.


Tommy HanssonGilla sidan:
Dela
sidan:
Polisfacklig historik i Stockholms stad 1890-1994